Корабель розбрату

Корабель розбрату

Французька влада ухвалить остаточне рішення щодо поставки (чи відмови від неї) Росії бойових гелікоптероносців «Містраль» наприкінці жовтня. Відповідну заяву зробив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Наліво підеш — невдаху знайдеш…

Наліво підеш — невдаху знайдеш…

Президент Франції Франсуа Олланд користується дедалі меншою підтримкою з боку виборців. І вже вкотре б’є (тепер — встановлені ним же) рекорди мінімальної популярності чинного глави держави в народі. Судячи з усього, президентові-соціалісту не варто й намагатися балотуватися на другий термін — хоч би хто був його опонентом, Олланду навряд чи «світить» навіть вихід у другий тур.

Вузькі перспективи

Вузькі перспективи

Найближчими роками Україні марно сподіватися на вступ до Євросоюзу. Як, утім, і будь-якій іншій державі. «ЄС потрібно відпочити від розширення», — наголосив новий голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, представляючи вчора в Брюсселі оновлений склад виконавчого органу Європейського Союзу.

Ротація на «платформі»

Ротація на «платформі»

Засідання Ради національної безпеки Польщі, яке відбулося у Варшаві позавчора ввечері, з нетерпінням очікувала вся країна. Формально, темою засідання було ухвалення рішення про підвищення витрат на оборону до 2 відсотків від ВВП — згідно з рекомендацією, яку отримали всі держави-члени на останньому саміті НАТО. І відповідне рішення РНБ ухвалила (починаючи з 2016 року). Досі законодавчо був затверджений верхній ліміт витрат на оборону в розмірі 1,95 відсотка від ВВП.

Всі статті рубрики