Жовтороті десантники Путіна

22.08.2014
Жовтороті десантники Путіна

На Луганщинi сили АТО захопили росiйську спецтехнiку i документи, якi засвiдчують напевне: на Донбасi воюють росiйськi солдати. (з сайта tvi.ua.)

Під час запеклих боїв у зоні АТО наші військові все частіше беруть у полон російських кадрових військових. Військові з РФ потрапляли в полон і раніше, але в РНБО зазначали, що татуювання десантника на передпліччі громадянина РФ ще не є доказом того, що він направлений сюди Кремлем. Чого не скажеш про нову зброю, паспортизовану в російських військових частинах, якої вдосталь потрапляє до сил антитерору як трофеї. Учора ж поблизу села Георгіївка, що під Луганськом, наші військові з 24-ї бригади ЗСУ та спецпідрозділу «Шторм» захопили російську бронемашину БМД-2 iз російським десантом і документами!

«Гарматне м’ясо» з Росії

Як повідомляє із зони АТО журналіст Роман Бочкала, документи бійців i бортовий номер БМД засвідчують, що вони прибули на Донбас аж із Псковської повітряно-десантної дивізії. У списку є й солдати 1994 року народження.

«Це свiдчить про те, що в Путіна проблема з досвідченими рекрутами, оскiльки в бій кидаються молоді необстріляні бійці», — зазначає журналіст і додає, що факт відправки російських солдатiв на війну в Україну йому підтвердила дружина одного з псковських десантників. Жінка не має зв’язку з чоловіком і постійно плаче.

Доказів про участь у бойових діях на Донбасі на боці терористів російських кадрових військових достатньо, резюмував учора Президент Петро Порошенко під час зустрічі в Києві iз заступником Генсека ООН Джері Фелтманом. Глава держави підкреслив, що Росія продовжує постачати бойовикам сучасну зброю: танки, артилерію, ракетні установки тощо.

За даними групи «Інформаційний опір», зараз лише 40—45% бойовиків, які воюють на Донбасі, — громадяни України. Експерти відзначають зниження питомої частини бойовиків iз числа місцевого населення щодо загальної чисельності терористів на Донбасі. Відповідно, всі решта є або найманцями, або кадровими військовими РФ. На тлі масового дезертирства з лав «ЛНР» і «ДНР» місцевих бойовиків саме росіяни займають місце дезертирів.

За словами керівника «ІС» Дмитра Тимчука, у зоні АТО відзначається зростання активності диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу. За останній час зафіксовано діяльність близько семи таких ДРГ.

Іловайськ не здається

Щодо перебігу бойових дій, то значна частина Луганська вже перейшла під контроль сил АТО. «У Луганську найманці чеченської національності продовжують обстріли території міста із застосуванням установок «Град», встановлених у східних кварталах», — каже речник РНБО Андрій Лисенко.

Водночас неподалік обласного центру в районі села Новосвітлівка бойовикам вдалося збити штурмовик Су-24М під час виконання завдання, пілоти катапультувалися. Нагадаємо, що саме в цій місцевості в понеділок терористи розстріляли з артилерії колону біженців і тепер намагаються приховати цей злочин проти людяності.

Військові ЗСУ та бійці добровольчих батальйонів продовжують героїчно тримати оборону Іловайська, який терористи, незважаючи на значні втрати, завзято намагаються повернути під свій контроль. Позавчора ввечері бойовики навіть штурмували місто на шести російських танках, але в ході двогодинного бою два танки терористів було знищено, два підняли білий прапор, а ще два втекли.

Нашим бійцям також вдалося знищити три мінометні точки ворога, дві установки «Град» і ледь не половину бойовиків iз терористичних організацій «Восток» та «Оплот», які йшли на штурм. А також відбити автобус iз пораненими бійцями батальйону «Донбас». У боях за Іловайськ за попередню добу загинуло семеро наших військових та двоє бійців Нацгвардії. Учора до героїв мало прибути підкріплення з мінометними та протитанковими установками і зенітними комплексами.

Паралельно сили антитерору почали зачистку від терористів iще п’яти населених пунктів i продовжують активно наступати. «Ворог несе чималі втрати. Зокрема, за результатами вогневих та авіаційних ударів знищено три танки та дві бойові машини десанту терористів. Крім цього, два танки та дві бойові машини десанту захоплено в результаті успішних дій підрозділів ЗСУ», — йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>