«Ви зрадили iдеали помаранчевого Майдану»

21.08.2014

Відкритий лист Юлії Тимошенко

Пані Тимошенко, у травні, перед президентськими виборами, через Укрпошту я отримала Вашого листа, в якому містилося прохання проголосувати за Вашу кандидатуру. У цьому контексті хочу сказати, що за відмову підтримувати Вашу кандидатуру в 2010 р. перекуплені Вами тарасюки позбавили мене членства в Народному русі України, активним членом якого я була впродовж 20 років і назавжди в душі і помислах залишаюся з тими ідеями, які втілювали в життя В. Чорновіл і проукраїнський Президент В. Ющенко.

На такі персональні листи Вами витрачені колосальні суми. Вартість одного листа становить не менше 3 грн., а, за моєю інформацією, листи надсилали не тільки на Прикарпатті. Але, повірте мені, ця афера спрацювала проти Вас.

Ви часто наголошували про створений Вами «Рух опору», але це тільки люди, водночас жодного разу не повідомили, скільки зібрано коштів на придбання військового спорядження для збереження їхнього життя.

У своїй передвиборчій риториці Ви просили вибачення за провал обіцянок помаранчевого Майдану і навіть заявляли, що великою помилкою було те, що Ви поступилися місцем іншому кандидату. Прошу Вас, майте Бога в серці, народ вийшов не за Юлю, до Майдану Ви були відомі О. Турчинову і П. Лазаренку, а народ вийшов проти режиму Кучми і фальсифікації виборів.

Наголошую, що саме Ви зрадили ідеали помаранчевого Майдану. Активну фазу цієї зради Ви розпочали в ніч 07.09.2005, зібравши на своїй дачі собі подібних, розробляючи план щодо усунення Президента Ющенка від посади.

У лютому 2014 р. Ви намагалися «осідлати» Майдан гідності за допомогою інвалідного візка. Але цей спектакль був схожий на клоунаду і балів Вам не додав. Майдан Вас не сприйняв, Небесна сотня загинула не за Юлю.

Після Помаранчевої революції Ви як Прем’єр-міністр мали всі конституційні права, щоб провести зміни на краще, але українським Бальцеровичем не стали, і не тому що не хотіли, а тому що в радянському комсомолі цим речам не навчали, а досвід, набутий Вами при непрозорій торгівлі газом, не міг бути корисним, а тут ще нашарувався президентський свербіж.

Наслідки були плачевними: до реформ справи не дійшли, Юлиною тисячею натішилися не всі, безоплатна видача актів права власності на землю продовжується до сьогодні, контрактну армію не було створено, київські вибори були програні тощо.

Ви своїм популізмом зазомбували велику частину людей, які, на жаль, Вам повірили. Пані Тимошенко, проаналізуйте, якщо в змозі, причини свого політичного краху: БЮТ зрадили більше 60 депутатів, які зайшли у ВР під Вашим білосердечним прапором, відвернулись від Вас у різний час прихильники, науковці, громадські діячі, відомі політики, творчі особистості: С. Хмара, Ю. Щербак, М. Попович, В. Пинзеник, П. Мовчан, М. Косів, Б. Горинь, Ю. Луценко, Д. Павличко, Д. Чобіт та багато-багато інших, які публічно виступили на підтримку П. Порошенка. Ви ж, навпаки, відкрито чи приховано обливали його помиями, а після виборів у Вас не вистачило інтелігентності та вихованості, щоб привітати його з перемогою, Ви скористалися калькою Путіна.

Ваша команда, яка взяла всю повноту влади після перемоги Майдану, показала всю некомпетентність, що призвело до ганебної втрати Криму і сьогоднішніх подій на Донбасі.

Ви повинні зрозуміти, що президентська епопея (сподіваюсь, що і парламентська також) для Вас закінчилася назавжди, так вирішила абсолютна більшість українських виборців. Я як мама, бабуся, прабабуся молю Вас, благаю, залиште українців у спокої, переконана, що голодна смерть Вам не загрожує, накопичених Вами фінансових ресурсів вистачить не тільки Вам, а й Вашим нащадкам на довгі роки.

Катерина БРАТІВНИК,
лікар, дитина війни
Косів, Івано-Франківська область
  • Аби жолуді, а до дуба — байдуже...

    Чисельність населення у будь-якій країні є фактором, що безпосередньо впливає на подальший розвиток суспільства — уповільнює чи прискорює його, а також вважається базисом економічного, соціального, політичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку держави. >>

  • Яйце, прапор і безсмертна душа

    На перший погляд, це несумісні речі, проте вони є різними формами матерії та енергії, перетворені фізикою і біофізикою. Багато тисячоліть людина пізнавала Світ — від плескатої Землі до нейтрона й пульсара; пристосовувалася до природи, накопичувала досвід використання природних явищ на свою користь. Незрозумілі явища приписували «галузевим» богам; творилися міфи, з яких формувалася релігія. >>

  • Історія повторюється і вчить

    Події, які відбуваються у сучасному світі, вимагають від нас, українців, бути особливо пильними. Озвіріла влада Москви йде на все, щоб порушити встановлений мир і порядок у світі, одурманити населення Росії, виправдати свою агресивну політику щодо своїх сусідів. Особливу роль у цій справі відіграє Московська церква як підрозділ ФСБ. >>

  • Прийми, загарбнику, нашi дари...

    Проблеми, притаманні нашому життю, не зникли після виборів до Верховної Ради, а лише загострилися та ще й довели, що виборець не мудріший за дурного карася. Подивімося на партії, які прийшли в парламент. >>

  • Фальшива назва держави

    Після Полтавської битви 1709 року, зламавши незалежницький спротив волелюбних українців на чолі з Мазепою, московський цар Петро І в 1721 р. проголосив Московію називати Росією, а себе — імператором Російської імперії, хоча Залісся (тобто Московія) ніякого відношення до Київської Руси-України не мало, її історичне минуле — в Золотій Орді. >>