Прийми, загарбнику, нашi дари...

12.05.2016

Проблеми, притаманні нашому життю, не зникли після виборів до Верховної Ради, а лише загострилися та ще й довели, що виборець не мудріший за дурного карася. Подивімося на партії, які прийшли в парламент. «Самопоміч» деградує і доволі активно перетворюється на придаток до порошенківців і «фронтовиків», призабувши свої обіцянки виборцям «Візьми і зроби» (мається на увазі інтереси виборців, а не влади, яку вони обслуговують дедалі відданіше). «Удар» узагалі втратив своє обличчя. «Батьківщина» вочевидь перебуває в прострації і не здатна на протидію ні Президенту, ні уряду. А може, за такою її поведінкою криється щось інше, власне? Не виключено. Фракція «Радикальної партії» здається більш послідовною, але треба визнати, що гучні заяви її лідера не завжди збігаються з діями членів фракції, враховується чиясь особиста позиція. Чия? Але всім перерахованим не слід забувати гіркий досвід «Свободи», яка, будучи в коаліції у попередній ВР, аж надто покірно виконувала всі забаганки влади і тієї ж таки коаліції, за що й поплатилась: її «кинула» і влада, і партнери по коаліції, а виборці не пробачили такої поведінки.

Щодо мирних ініціатив Президента. Чи не здається вам, що вони надто дорого коштують українцям, які платять за них життями своїх синів, чоловіків, батьків, материнськими слізьми, що шлях цих ініціатив аж надто густо встелений тілами загиблих і поранених патріотів? Адже саме він послав наших захисників боронити Україну, заборонивши при цьому їм стріляти в тих, хто вбиває їх, фактично заборонивши знищувати ворога, тобто перетворивши наших солдатів на живі мішені для ворога. Це ж не тільки непатріотично, а й аморально по відношенню до гідності наших солдатів.

Скільки ще триватиме це жертвоприношення в угоду міфічному перемир’ю, так званому «режиму тиші», якого ніколи не було там, на війні, а тільки в теплих і безпечних кабінетах можновладців, яких ми туди й посадили? Проглядається якась дивна тенденція: тільки-но в наших ворогів виникає проблема з живою силою чи озброєнням — наша влада оголошує перемир’я.

Отож запитання: чим закінчиться «мінський мир»? Новими поступками-«договорняками» з агресором при сприянні Меркель—Олланда чи Могеріні? Насторожує ще й те в діях влади, що Європа ввела санкції проти Росії, а Україна мало того, що серйозних санкцій не запровадила, а й продовжує торгувати з Росією та окупованим Кримом, постачає на окуповані території продовольчі та інші товари, купує в них вино, вугілля, тим самим підтримуючи окупаційну владу. Наведіть приклад країни, яка постачає загарбникам!

А як назвати дії влади, яка не спромоглася до цього часу запустити жодного національного теле- чи радіоканала, газету чи листівку на територіях, не підконтрольних Україні? Скільки ще наша влада буде безоплатно постачати на окуповані території Донбасу газ, електроенергію, воду, фактично допомагаючи терористам утримувати населення цих територій у покорі? Мовляв, дивіться — у нас є газ, електроенергія, вода, тепло, а на територіях, які контролює Українська армія, нічого цього немає, вони живуть під постійними обстрілами (а хто ж, як не вони, обстрілює ці території?!).

Скажіть, яка користь на цей час Україні від ОБСЄ? Фактично, як це не прикро, вона прикриває агресію Росії проти України, оскільки нічого не говорить про вторгнення російських військ на нашу територію. Чому Європа замість того, щоб знищувати терористів, змушує владу України укладати з терористами договори, вести прямі перемовини з ними, але не змушує це робити, наприклад, Францію, Ізраїль чи США? Хіба це не подвійні стандарти?

Скажіть, що робити з Ахметовим та іншими олігархами, причетними до того, що твориться на Донбасі та Луганщині? Чи відповідатимуть вони перед судом за свої вчинки? Думаю — ні, а ви?

Перелік запитань до влади можна продовжувати. Хотілося б почути відповіді...

А. КОРІНЬ

  • Аби жолуді, а до дуба — байдуже...

    Чисельність населення у будь-якій країні є фактором, що безпосередньо впливає на подальший розвиток суспільства — уповільнює чи прискорює його, а також вважається базисом економічного, соціального, політичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку держави. >>

  • Яйце, прапор і безсмертна душа

    На перший погляд, це несумісні речі, проте вони є різними формами матерії та енергії, перетворені фізикою і біофізикою. Багато тисячоліть людина пізнавала Світ — від плескатої Землі до нейтрона й пульсара; пристосовувалася до природи, накопичувала досвід використання природних явищ на свою користь. Незрозумілі явища приписували «галузевим» богам; творилися міфи, з яких формувалася релігія. >>

  • Історія повторюється і вчить

    Події, які відбуваються у сучасному світі, вимагають від нас, українців, бути особливо пильними. Озвіріла влада Москви йде на все, щоб порушити встановлений мир і порядок у світі, одурманити населення Росії, виправдати свою агресивну політику щодо своїх сусідів. Особливу роль у цій справі відіграє Московська церква як підрозділ ФСБ. >>

  • Фальшива назва держави

    Після Полтавської битви 1709 року, зламавши незалежницький спротив волелюбних українців на чолі з Мазепою, московський цар Петро І в 1721 р. проголосив Московію називати Росією, а себе — імператором Російської імперії, хоча Залісся (тобто Московія) ніякого відношення до Київської Руси-України не мало, її історичне минуле — в Золотій Орді. >>