Били по-новому

Били по-новому

«Бити журналістів по-новому» — саме з такого гасла почалася вчорашня конференція з приводу побиття медійників Spilno.TV та представників інших ЗМІ на Майдані. Активісти продемонстрували фотографії тих людей, які займались безпосереднім зачищенням наметів-«куполів» і жорстоко били журналістів.

Смерть не на війні

Смерть не на війні

Учора в селах Соколів і Скоморохи (вони розташовані поряд) Бучацького району Тернопільщини поховали одразу шістьох молодих чоловіків. Як розповіли «УМ» у Соколівській сільраді, найстаршому з них було 34 роки, наймолодшому — лише 22. І загинули вони не на війні на сході України, а на мирній дорозі між названими селами.

Церква московська, Крим — український

Церква московська, Крим — український

«Крим — це територія України, і його має бути повернено», — заявив у понеділок на прес-конференції речник УПЦ Московського патріархату протоієрей Георгій Коваленко. І пояснив, що він, як громадянин України, погоджується з позицією українського уряду і світового співтовариства щодо Криму.

Герої Іловайська

Герої Іловайська

У зоні АТО триває наступ української армії на позиції терористів. Тривають запеклі бої за звільнення Донецька, Луганська, Красного Луча, Шахтарська, Тореза, Сніжного, Зугреса, Горлівки, Станиці Луганської. У нещодавно звільнених Жданівці та Ясинуватій відбувається «зачистка» від бойовиків, які намагаються «залягти на дно».

«У моєму світі все перевернулося»

«У моєму світі все перевернулося»

Історія подружжя Тетяни та Вадима Ричкових iз Дніпропетровська навіть на тлі численних подвигів наших співвітчизників у боротьбі з російською агресією на Донбасі здається особливою. Він — нейрофізик, вона — інженер-металург. Успішно вели сімейний бізнес — міні-пекарню. Напередодні воєнного конфлікту на сході вирішили свою справу підняти на новий рівень.

По кому подзвiн

По кому подзвiн

У повітрі відчувається запах ладану, лунає чоловічий хоровий спів разом iз тужливим дзвоном. Поруч iз Майданом, на Інститутській, де в лютому пролилась невинна кров, навпроти фігури розіп’ятого Христа священики служать панахиду за героями Небесної сотні. Біля фігури — десятки фото у рамках із чорними стрічками, десятки букетів і вінків, десятки поминальних свічок: жовтих, блакитних, червоних...

Всі статті рубрики