Мистецтво бути владою

Мистецтво бути владою

На Дніпропетровщині відбулася доволі неординарна подія. Принаймні дотепер тут чогось подібного не бачили. Назвали її літньою школою місцевого самоврядування, організаторами якої стали неурядова організація «Центр громадянських ініціатив» та представництво фонду Фрідріха Науманна.

Той, що пройшов крізь «пазурі вампіра»

Той, що пройшов крізь «пазурі вампіра»

Черкаський музей «Кобзаря» порадував містян та гостей, відкривши виставку до 95-річчя репресованого письменника Андрія Хименка, який творив під псевдонімом Андрій Химко. За своє життя цей талановитий автор, який народився у селі Адамівка Чигиринського району, зміг видати тільки одну книгу, а всі інші вийшли вже після його смерті.

Джип із кулеметом

Джип із кулеметом

Відтепер у батальйоні територіальної оборони «Черкаси», який пильнує кордони України на Одещині, окрім недавно переданого волонтерами області відреставрованого музейного БТР «Гайдамака», про що «УМ» розповідала, «служитимуть» ще шість позашляховиків Nissan NP 300.

Сто років тому російські вояки теж поводилися, як скоти

Сто років тому російські вояки теж поводилися, як скоти

Сьогодні, коли Тернопільщина гірко оплакує своїх кращих синів, що гинуть у війні на сході України, тут усе-таки знайшли можливості «пом’янути» і зовсім іншу війну — Першу світову, рівно сто років з початку якої виповнилося 1 серпня. Цій даті приурочено унікальну виставку в обласному державному архіві, автором якої став головний спеціаліст відділу інформації та використання документів установи Андрій Цаль.

Всі статті рубрики