Джип із кулеметом

06.08.2014

Відтепер у батальйоні територіальної оборони «Черкаси», який пильнує кордони України на Одещині, окрім недавно переданого волонтерами області відреставрованого музейного БТР «Гайдамака», про що «УМ» розповідала, «служитимуть» ще шість позашляховиків Nissan NP 300.

Ці автомобілі із написами — «Повертайтеся живими!» — захисникам Вітчизни було врочисто передано біля обласної державної адміністрації владою області. Під синьо-жовтими прапорами та з номерами-висловами про Путіна, автоколона зробила коло вулицями Черкас та вирушила на південь.

За словами Миколи Радченка, командира батальйону «Черкаси», новенькі джипи допомагатимуть бійцям нести службу на блокпостах та опорних пунктах, згодяться у боротьбі з диверсійними групами, адже ці камуфльовані позашляховики славляться своєю маневреністю та прохідністю, вони оснащені підсиленими підвісками та освітленням, на них установлені лебідки, котрі здатні тягнути інші авто, та передбачено місця для кулеметів.

Вартість переданого для охорони кордону автотранспорту становить 2,5 мільйона гривень. Ці кошти були зібрані представниками української діаспори США — вихідцями з Черкащини, в яких так само болить душа за незалежне майбутнє рідної країни.

Як повідомили «УМ» у Черкаській ОДА, окрім нових автівок, область продовжуватиме, як і раніше, постачати батальйону «Черкаси» продукти харчування, військовий одяг, воду та бронежилети, а незабаром планує відправити туди ще три БТР. Усе це вже коштом черкаських підприємців.