Запозичено у Хеопса

02.07.2014
Запозичено у Хеопса

Як справжній дослідник Володимир Марковський не міг залишитися байдужим до такого маловивченого явища як піраміда. (автора.)

63-річний Володимир Марковський проходить крізь вогонь і не горить, танцює на битому склі й при цьому не має на ногах жодного порізу. А ще я бачила, як він лежав на склі, на нього ж поклали бетонну плиту й потім розбили її кувалдою. Після цієї процедури пан Володимир устав, ніби нічого й не було. Можете навіть різати його — він уміє змінити своє тіло так, що його не бере ніж.
— Це не якісь таємні знання. Ми відкриваємо їх усім бажаючим, — каже пан Володимир. — І людей, яким ці знання цікаві, стає все більше й більше. Приїжджають навіть із-за кордону, іноді застрягають тут, у глибинці, на кілька місяців.

Допоможи собi сам

Кременчужанин Володимир Марковський років двадцять тому придбав у селі Кіндрівці хату-мазанку під солом’яним дахом, яка дивилася вікнами в землю. Стареньку не зруйнував, а почав прибудовувати до неї кімнати: одну, другу, третю... Тепер на місці мазанки стоїть великий дім. Він є водночас і житлом, і науково-дослідним центром «Гармонія», який пан Володимир і очолює. Тут він читає лекції, проводить семінари. Своєї діяльності не рекламує. Ті, кому, як він каже, не ліньки вивчати себе й закони всесвіту, знаходять учителя самі.

У юності пан Володимир був настільки хворобливим, що його довго не брали до армії. Мав цілий список діагнозів. Через активну фазу ревматизму не міг навіть самостійно підняти руки.

— На той час з’явилася інформація про йогів, — пригадує чоловік. — Став займатися йогою, і хвороби почали відступати. А згодом виявилося: якщо займаєшся йогою, в тебе відкриваються всілякі здібності. Я почав підключатися до інформації й таким чином отримувати знання. Трохи попрацювавши після закінчення машинобудівного технікуму, зрозумів, що це не моє. А космос до мене промовляв: ти можеш стати тим, ким тільки захочеш. Так став художником (он бачите, отой портрет Ісуса на стіні сам намалював), згодом — скульптором (усі скульптури, що біля будинку, — то витвір моїх рук). А тут саме стало модним карате. Оскільки я був хирлявим, то вирішив: навчуся захищатися — і став майстром із карате, а згодом опанував чимало інших систем єдиноборств. Займався іще багато чим — це довга історія. Проте, як виявилося, усе мені знадобилося. Оздоровився повністю. Зникли порок серця, недостатність мітрального клапана, ревматизм та поліартрит. Нині почуваюся ліпше, аніж у вісімнадцять, — жартує. — І з кожним роком — усе краще. Ніхто не вірить, що мені за шістдесят. Той великий воїн, хто переміг самого себе, поборов у собі гординю, злість, заздрість — це цінно і для людини, і для світу.

Стежками фараонiв

Понад рік тому Володимир Марковський разом із однодумцями звів у Кіндрівці неподалік свого будинку 6-метрову піраміду — це й покликало мене в дорогу. Споруда є міні-аналогом єгипетської піраміди Хеопса. Місце для піраміди вибирали дуже прискіпливо. Під нею залягає шар голубої глини, відомої своїми цілющими властивостями. До того ж ця місцевість знаходиться на гранітному плато, а саме кристалічна решітка граніту, за словами пана Володимира, гармонізує потоки космічної та земної енергії. Довжина основи піраміди прирівнюється до висоти з коефіцієнтом 1,6 — за таких параметрів вона найкраще діє. Піраміда «живе» лише тоді, коли строго зорієнтована на силові лінії Землі, а вони, як відомо, «простягаються» з Півночі на Південь. Тому й спати людині краще головою на Північ. Проект піраміди виконав авіаконструктор за фахом Валерій Сулак. Її каркас — із дерева й полістирольних плит, а кріпиться дубовими шпунтами.

— Створити таку конструкцію дозволила й технологія облицювання, яку розробив сам, — пояснює пан Валерій. — Плюс застосував знання з каркасного автобудівництва. Складність була в тому, що граніт — важкий будівельний матеріал. Але ми використали гранітну плитку товщиною 10 міліметрів. У результаті отримали легку надійну конструкцію. Зимою в ній тепло, а влітку — прохолодно.

n Ось така велика споруда виконана взагалі без використання металу: гвіздків, шурупів, арматури? — уточнюю.

— Саме так. Адже метал утворює «кручені» поля й таким чином порушує природну циркуляцію енергії. Піраміди лікують, — вважає Валерій Сулак. — Спочатку я збудував 3-метрову піраміду на власній ділянці землі. Проводячи в ній щодня певний час, перестав хворіти і у свої 50 років чудово почуваюся, досі граю у футбол.

Заходжу й сама до піраміди: маю ж перевірити на собі її вплив. У перші хвилини відчуваю тут полегкість, заспокоєння, а потім, навпаки, важкість, бажання вийти. Володимир Марковський має пояснення й цьому: якщо у вас накопичилися негативні емоції (образи, розчарування), піраміда неодмінно поглибить їх, адже має здатність посилювати як позитивне, так і негативне. Недаремно перед входом до єгипетських пірамід надписи попереджають: погані думки не можна брати із собою.

Посеред піраміди викопаний колодязь. Воду з нього вивчатимуть. У споруді циркулюватиме по трубах і вода з водоймищ, викопаних поблизу, — це дасть можливість вивчати вплив піраміди й на її властивості. «У нашій воді багато заліза. А піраміда якимось дивним чином його поглинає, — запевняє пан Володимир. — Тож, можливо, отримаємо й ось такий оригінальний спосіб очистки води — а чому б і ні?».

Верхівку піраміди остаточно не змонтували: там має бути отвір для вільного циркулювання енергії. Тож верхівка буде змінною: шунгітовою, кришталевою або гранітною — залежно від досліджень, що проводитимуться.

— Ви справді не використовуватимете піраміду з комерційною метою? Невже вам не захочеться окупити затрачені кошти? — цікавлюся у Володимира Марковського.

— Це виключено, адже в нас інша мета. Не приховую, тут затрачено багато спонсорських коштів. А зводити піраміду допомагали навіть в’єтнамець Та Чан Фі, котрий будував багато серйозних споруд у Києві, іранець Ехсан Амері. До того ж, як уже казав, заробляю самостійно, читаючи лекції, проводячи семінари — на основі написаних мною десяти книг. Хоч я давно вже на пенсії. Давно тому, що був у Чорнобилі під час аварії на атомній станції — від початку й до кінця. І, як бачите, прекрасно почуваюся. Тобто те, чим займаюся, якимось дивним чином мені допомагає. Усе це потрібно досліджувати, аби дати людям альтернативні методи оздоровлення. А піраміда якраз і оздоровлює свідомість, сприяє виробленню в організмі позитивних гормонів. Думаю, з нею пов’язане майбутнє людства. Недаремно ж піраміди знаходять в усіх куточках світу. Раніше ми проводили досліди з каркасними моделями й дійшли висновку: навіть каркас із очерету також має позитивний вплив. Я за своєю природою дослідник. Мені довелося багато навчатися: в академії йоги (у її засновника Геннадія Стаценка — гуру Ан Сангем), Київській академії цілительства (у Сергія Біната), Київському центрі розвитку людини (у В’ячеслава Бронникова), Пенлайському науково-дослідному інституті «Шен Ао» (у головного спеціаліста з тілесної рефлексотерапії Ван Дін Цзян). Але й цього виявилося замало. Аби хоч якось зрозуміти процеси, що відбуваються у свідомості й тілі людини під впливом випромінювань піраміди, потрібні були знання із сучасної квантової фізики. А ще — відповідна надчутлива апаратура, що фіксує будь-які зміни стану людини. А така апаратура дуже дороговартісна. Так що піраміда тягне лише малу частку затрат. На щастя, знаходяться небайдужі до такого виду дослідницької роботи люди, котрі мають можливість, а головне, готовність допомогти.

— Що ж усе-таки змусило вас побудувати піраміду?

— Наш науково-дослідний центр протягом 14 років досліджує базові системи природного оздоровлення різних країн світу. Сам я маю багато наробок з позитивної психо-фізичної корекції станів людини — ці наробки й лягли в основу моїх книг. Тому нашу увагу не могло обійти таке явище, як піраміда. Адже цікавість до пірамід з кожним роком зростає. Яких тільки повідомлень не було з цього приводу. Що вони — генератор різних енергій, який сприяє психо-фізичній реалібітації організму й білкових середовищ, структуризатор простору, джерело позитивних торсіонних полів, які «стирають» агресію, «депресняки», синдром хронічної втоми. І буквально останнє відкриття: випромінювання піраміди позитивно впливає на тімус — залозу внутрішньої секреції, що відповідає за виробництво Т-лімфоцитів та стволових клітин. У результаті цього зростає імунний статус організму, що дає можливість боротися практично з усіма недугами.

Сьоме чудо свiту

— Ну хіба це не з області чудес?

— А піраміда і є сьомим чудом світу. Та, на відміну від інших чудес, має прикладний характер.

— Я читала, що в піраміді батарейки заряджаються, годинник зупиняється, молоко не скисає. А ви відчули на собі її чудодійні властивості?

— Усі оці будівлі, споруди ми звели власноруч. Уявіть собі: за день можемо розвантажити 7 КрАЗів землі або 20 тонн каменю. Завважте: після такої тяжкої праці відновлююся за якихось 10—15 хвилин перебування в піраміді. За допомогою високоточної надчутливої апаратури ми робили знімки аури людини до і після відвідування піраміди. На них чітко видно, що ті проблеми, які були на енергоплані або у квантовій світловій оболонці тіла, зникають за дуже короткий час. Іноді — за одне відвідування піраміди. Неодноразово спостерігали й таке «диво»: у лютий мороз вода в піраміді не замерзає, та варто винести її на подвір’я і сколихнути, як вмить перетворюється на лід. Утім подібний експеримент — не новий. Були свідками й того, як насіння зернових та овочевих культур, квітів, що полежало в піраміді протягом двох тижнів, краще сходило, рослини були урожайнішими. Постійно вживаємо воду, що якийсь час постояла в піраміді. Вона набуває незвичайних якостей: у ній відбуваються процеси структуризації, упорядкування молекул, стирається негативний запис. Піраміда впливає й на те, що поряд. Ми помітили, що дерева в садку почали цвісти й плодоносити двічі. Зрозуміло, що вдруге плоди не встигають дозріти. Цей факт також про щось та говорить.

— Отже, піраміда буде відкритою для всіх?

— Звичайно. Ви ж бачите, тут немає паркану. Уже зараз, якось дізнавшись про існування піраміди, сюди приїжджають фотографуватися молодята: очевидно, вони щось відчувають. До речі, плануємо звести поряд іще дві піраміди (їхні конструктивні особливості будуть незначними, а ефекти мають суттєво відрізнятися), аби можна було проводити дослідження повномірно. Можливо, хтось не має змоги звести подібну споруду, але хотів би взяти участь в експериментах, володіючи відповідною апаратурою, — ми були б тільки раді такій співпраці. Хотів би підкреслити, що цілительством поки що не займаємося. Спершу, як уже зазначав, вестимемо дослідницьку роботу.

  • Фан-фан тюльпан

    Поглянути, як переливаються різними кольорами хвилі справжньої «тюльпанової веселки», люди приїжджають не тільки з Миколаєва, а й з інших міст України. На своїх п’яти сотках присадибної ділянки Інна Токарєва примудрилася розмістити більш як сто різних сортів тюльпанів. >>

  • Небесні ковалі

    У затишному куточку Миргорода, що на Полтавщині, — містечку майстрів на березі річки — відбувся ІІ всеукраїнський фестиваль ножових майстрів. Меценатський фестиваль, що не переслідує комерційної мети, а знайомить із забутим справжнім чоловічим ремеслом — ковальством, яке дає й задоволення, й можливість годувати сім’ю, був задуманий відомим ковалем-зброярем із села Трудолюб, що неподалік від Миргорода, Петром Федорякою та керівником громадської організації «Місто майстрів» Володимиром Гарячкіним. Уперше такий фестиваль вони провели два роки тому. >>

  • Гончарний всесвіт

    Міжнародний мистецький ярмарок «Гончарний всесвіт в Україні», що проводився в рамках уже традиційного VII Тижня Національного гончарного здвиження «Здвиг-2015» за участю Міністерства культури України, уже одержав назву міні-сорочинського, адже за популярністю майже не поступається останньому. >>

  • Диво-сад

    Правду кажуть, що захопитися чимось добрим і корисним усерйоз, вкладаючи у це всю свою душу — це наче отримати додаткову силу. А ще — можливість творити справжні чудеса, принаймні досягати результатів, які більшість навколо вважає майже фантастичними і недосяжними. >>

  • Садок космічний біля хати

    Тернопільський астролог, космопсихолог та народознавець Іван Круп’як відомий далеко за межами Тернополя, області й навіть України. Звідусіль звертаються до нього за прогнозами і порадами, а тернополяни вже й не уявляють собі місцеву пресу та телебачення без гороскопів, що їх традиційно складає пан Іван щотижня для представників усіх знаків Зодіаку. >>