Нострадамус із 1953-го

Нострадамус із 1953-го

Норильське повстання українських політв’язнів трапилося шістдесят років тому, а враження від спогадів їхнього ватажка — Євгена Грицяка — таке, ніби писані вони під впливом нинішньої російської агресії. Насправді мемуарам понад тридцять років, тож ситуативні та оціночні збіги тодішнього й теперішнього свідчать, що горбатого — москаля — могила виправить.

Політ метелика над простором і часом

Політ метелика над простором і часом

Жанр нової збірки віршів Вано Крюґера «Зіґґі Фрейд & Ктулху» (К.: Смолоскип, 2014) — це довгий заплутаний сон, що наснився малому Зіґмунду Фройду (лютий кошмар з елементами витонченої лірики — що ж іще має снити засновник психоаналізу?!), потому, як він начитався творів Лавкрафта, наслухався європейських готичних історій, донецьких шахтарських байок та добряче наклюкався в Карпатах з русинами.

Яблучко і «самовари»

Яблучко і «самовари»

Днями українські співачки роз’їхалися в різні країни по нагороди. Джазова діва Джамала в образі принцеси полетіла до Туреччини. У Стамбулі в палаці ХVІ століття проходила церемонія нагородження премії Red Apple Awards-2014, під час якої червоне яблучко вручили і нашій Джамалі «за внесок у мистецтво». «Уявляєте?

На канікули — з книжками

На канікули — з книжками

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Нарешті!» — полегшено зітхають тисячі школярів, у яких — саме так — нарешті почалися канікули. Довгоочікувані й омріяні. Як вони в кого пройдуть — то вже варіації, але головне — це свобода в усіх сенсах. І в тому числі свобода від примусового читання.

Всі статті рубрики