Яблучко і «самовари»

04.06.2014
Яблучко і «самовари»

Ані Лорак. (з мережі «Фейсбук».)

Днями українські співачки роз’їхалися в різні країни по нагороди. Джазова діва Джамала в образі принцеси полетіла до Туреччини. У Стамбулі в палаці ХVІ століття проходила церемонія нагородження премії Red Apple Awards-2014, під час якої червоне яблучко вручили і нашій Джамалі «за внесок у мистецтво». «Уявляєте? Адже я тільки почала «вносити», — поділилася враженнями артистка. — Я сьогодні пережила приємний шок! Одна справа, коли ти готуєшся отримати музичну премію, але коли премія вручається не тільки серед твоїх колег, а й серед журналістів, видавців, спортсменів, інженерів, науковців — це зовсім інша історія».

«Зі сцени я сказала, що присвячую цю премію своєму народу, який бореться за свої права на історичній батьківщині!» — написала кримчанка Джамала у своєму «Фейсбуці».

Після повернення зі Стамбула Джамалу запросили на завершення Міжнародного музичного фестивалю O-Fest, який проходив на ці вихідні у Києві та Бучі. В Національній опереті співачка отримала ще одну нагороду «за високу виконавську майстерність та особистий внесок». «Так і звикнути можна... Жартую. Просто люблю свою професію!» — підкреслила співачка, тримаючи нагороду в руках.

У той же час Ані Лорак відправилася до Москви, де одержала премії у формі самоварів у номінації від RU TV «Найкраще шоу» і «Кращий дует» разом із Григорієм Лепсом. «Спасибі моїй родині, моєму другові Філіппу Кіркорову за підтримку і дружбу! Спасибі Григорію Лепсу за прекрасний дует! Спасибі всій моїй команді, спасибі всім, хто завжди поруч! Я вас люблю!» — «защебетала» Ані у прямому ефірі.

ВАРТО ЗНАТИ

Слід відмітити, що головний шансоньє Росії Георгій Лепс не підтримав Путіна щодо України і Криму та заявив, що любить український народ і проти втручань у справи сусідньої країни. Після цього він вирушив із гастролями в Україну, де дав 25 концертів у 16 містах. Також Лепсу не вигідно бути в опозиції до України, оскiльки в Києві він має ресторан, який назвав на свою честь — Leps Bar.

На відміну від свого партнера Ані Лорак так глибоко не думає, як їй жити далі. Нещодавно артистці довелося перенести заплановані концерти з червня на вересень у Львові, Тернополі та Івано-Франківську. Співачка заявила, що відмінила концерти через трагічні події в Україні. Та є підозра, що вона злякалася громадських активістів, які погрожували бойкотувати концерти через те, що вона закликала не ходити на Майдан, бо там зібралися люди, яким бракує любові. У травні Ані використала відео з розстрілів на Інститутській у своєму кліпі «Мальви» на слова Івасюка. Через це під час концертів на Західній Україні красуню обіцяли закидати несвіжими помідорами та тухлими яйцями.