У черзі за Надією

У черзі за Надією

Ці вибори можна було порівняти з 2004 роком, коли українці на повторних виборах вистоювали кількагодинні черги в судах для того, щоб підтвердити своє право на волевиявлення. Цього разу проголосувати за півгодини вважалося за щастя, особливо в Києві, де громадяни отримували одразу чотири бюлетені — на вибори Президента, мера столиці, партійні списки до Київради та списки мажоритарників. Дехто вистоював по 3,5—4 години.

Київ із головою

Київ із головою

Разом із виборами Президента країни столиця та деякі інші міста обирали мерів. За даними екзит-полу «ШустерLive», який оголосили відразу після закриття виборчих дільниць, iз величезним відривом у Києві переміг Віталій Кличко (57,4%).

Другого не дано

Другого не дано

Отож сталося: через три місяці після найжахливішого за всю 23-річну історію України кровопролиття в Києві, після втечі Віктора Януковича і зміни влади в державі відбулися позачергові президентські вибори. Вони легітимізували нашу революцію, ба, навіть більше: оскільки лідер перегонів набрав — згідно з даними екзит-полів та підрахунками ЦВК — більше 50% голосів — легітимність ця стала бездоганною.

Всі статті рубрики