НОВИНИ ПЛЮС

27.05.2014

Сергій Пашинський зізнався, що літав на риболовлю на гелiкоптері приватної особи

Народний депутат, в.о. глави адміністрації Президента Сергій Пашинський зізнався, що таки літав на риболовлю до Полтави приватним гвинтокрилом. «Мені не соромно, що мій друг зранку в неділю запросив мене на приватну риболовлю! У мене за сім місяців не було жодного вихідного», — заявив він в ефірі «Подробиць» на телеканалі «Інтер».

Нагадаємо, що 9 квітня журналіст Мустафа Найєм повідомив у своєму профілі в ФБ, що, в той час, як сепаратисти захоплювали адмінбудівлі на сході України, в.о. глави адміністрації Президента дозволив собі відпочинок. «До місця відпочинку пана Пашинського доставили вертольотом, організацією риболовлі займався якийсь Юрій Антоненко, начальник Сулинського басейнового відділення охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства», — повідомив Найєм.

Сам Пашинський заперечив причетність до тих подій Нестора Шуфрича, хоча й не став спростовувати інформацію, що американський вертоліт Bell, яким він здійснив політ, належить саме йому. «Мене запросив інший друг. Якщо він дасть добро... Це був не Нестор Шуфрич», — заявив Пашинський.

Центробанк Росiї припинив дiяльнiсть пiдроздiлiв 9 українських банкiв в окупованому Криму

На офіційному сайті Центробанку РФ з’явилося рішення про припинення на території Криму та Севастополя діяльності пiдроздiлiв «Ощадбанку», «Марфiн Банку», «Укрсоцбанку», «Укрсиббанку», «Дельта Банку», CityCommerce Bank, банку «Форум», «Автокразбанку» i «Платинум Банку». Дане рiшення Центробанк Росiї пояснює невиконанням зобов’язань зазначених фiнустанов перед вкладниками.

Нагадаємо, на початку травня НБУ ухвалив постанову №260, згiдно з якою українськi банки припиняють свою дiяльнiсть у Криму до закiнчення окупації. Внаслідок цього кримчани тепер змушені вистоювати величезні черги на пошті. Щоб здійснити проплати чи отримати гроші. Російські ж банки на територію півострова поки що не йдуть.

У Дніпропетровську площу Леніна офіційно перейменували на Героїв Майдану

На сайті Дніпропетровської міської ради минулого тижня завершилось голосування за зміну назви головної площі міста: з понад 17 тисяч людей, які проголосували, 43% віддали свій голос за «Героїв Майдану», 37% — за «площу В. І. Леніна», решта варіантів набрали набагато менші відсотки голосів.

Рішення перейменувати центральну площу міста було ухвалено на екстреній сесії Дніпропетровської міськради ще 24 лютого 2014 року 68 голосами депутатів, проте офіційно площу перейменували лише 24 травня. За даними з міськради, наразі в них є офіційний документ, ухвалений сесією, згідно з яким площу перейменовано на Героїв Майдану.

Шоколадна «експансія»

У 2015 році Росія «планує приєднати» до себе Латвію, Литву, Естонію, Аляску, Скандинавію, країни Середньої Азії, а також Білорусь і всю Україну. Принаймні про це свідчить обгортка нового шоколаду, який почали випускати російські кондитери.

На обгортці зображена карта Росії в 2015 році. Територія РФ розмальована балалайками, матрьошками, самоварами та іншими малюнками. Різнокольоровими позначками помічені новоприєднані території, серед яких є Крим, та «перспективні території», що охоплюють усі прилеглі до Росії країни.

Наскільки серйозно можна сприймати таку шоколадну «експансію» і чи узгоджені їхні плани з адміністрацією президента РФ, кондитери не коментують.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>