Вендета по-днiпропетровськи

22.05.2014

Будинок скандального нардепа Олега Царьова, який є публічним рупором сепаратистів на сході та півдні України, з другої спроби таки спалили. Про це сам нардеп повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці». «Сьогодні вночі спалили мій дім у Дніпропетровську. Приїхали на двох автобусах озброєні люди о 2:00 ночі й закидали будинок коктейлями Молотова. Нападники почувалися впевнено, спалювання знімали на камеру», — так описав нардеп перебіг подій.

Ніхто з мешканців будинку не постраждав. Як повідомив Царьов, його дружина з дітьми виїхали з Дніпропетровська раніше. А незадовго перед цим будинок, розташований в історичних Старих Кайдаках, залишила й мати народного обранця.

Те, що на оселю Царьова хтось «накинув оком», сумніватися не доводилося. Минулого тижня група невідомих молодиків здійснила наліт на садибу сусіда Олега Анатолійовича. Як потім з’ясувалося, помилково. Цього разу, судячи з усього, нападники мали точну інформацію.

Серед версій, хто за цим стоїть, найбільш імовірними є дві: так звані «народні месники», які карають Царьова за його неприховану ненависть до всього українського, або тi, хто таким чином хоче підставити українських патріотів: ось, мовляв, як вони розправляються з інакодумцями.

Царьов, який залишився чи не єдиною публічною і доволі відомою особою, яка відверто уособлює своїми діями сепаратистсько-диверсійний шабаш на півдні та сході України і пропагує ідею так званої Новоросії, уже не вперше потерпає від народної «любові» — йому добряче діставалося на горіхи ще в ході президентської виборчої кампанії і в Одесі, і в Миколаєві, і в Києві... Зрештою, Царьов свою кандидатуру з цих перегонів зняв.

Натомість за нардепа всерйоз взялася Генеральна прокуратура України, яка у його діяннях вбачає посягання на територіальну цілісність України. Ще одне кримінальне провадження стосовно Царьова відкрила прокуратура Луганської області — з приводу таких же дій безпосередньо на її території.

 

P.S. Як уточнили в ГУ МВС у Днiпропетровськiй областi, невiдомi спалили лише гараж на подвiр’ї Царьова, а будинок не постраждав.

А ТИМ ЧАСОМ...

Дивна посилка з написом «Гранатурову особисто в руки» надійшла на адресу в.о. мера Миколаєва Юрія Гранатурова. Секретарка не наважилася передати пакунок шефу через сильний неприємний запах, що поширювався від «презенту». Коли ж картонну коробку, обгорнуту кількома шарами целофану, розкрили правоохоронці, вони виявили там мертву козячу голову з бойовим запалом від гранати в зубах.

«Послання прибуло до Миколаєва з Одеси, але особу відправника поки що встановити нам не вдалося. Відомо, що посилку доставив кур’єр «Нової пошти». Коли в канцелярії миколаївської мерії запитали, що в коробці, хлопець відповів, що там книги», — розповіли «УМ» у прес-службі УМВС Миколаєва.

Співробітники вибухотехнічної служби вилучили небезпечну знахідку і вивезли її на полігон, щоб знешкодити. Сам кандидат у мери Миколаєва Юрій Гранатуров вбачає у цьому спробу конкурентів залякати його, але переконує, що це марно.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>