РАХУНКОВА ПАЛАТА

16.05.2014

1 трлн. гривень

склали збитки України внаслідок анексії Криму з боку РФ, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко. Україна щодня несе збитки через неможливість користуватися Чорноморським шельфом.

4,6 млрд. гривень

хоче привласнити «в.о. глави Криму» Сергій Аксьонов. Він заявив, що конфіскує кошти, заблоковані його людьми 8 травня в приміщенні Головного управління НБУ в Криму в Сімферополі.

20 млн. франків

(більше 260 млн. грн) фінансової допомоги надав Україні уряд Швейцарії. Гроші виділені для підтримки урядових ініціатив iз реформування фінансового та інших секторів економіки України.

1 млрд. євро

виділить ЄС для економічної стабілізації та структурних реформ в Україні. Така угода була підписана 13 травня в Брюсселі між урядом України та ЄС. Відповідно до меморандуму, кошти надійдуть двома траншами — по 500 млн. євро.

1млн. гривень

хабара отримав заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. СБУ зафіксувала факт неправомірної вигоди, коли підприємець передав чиновнику гроші за підписання актів прийняття в експлуатацію систем протипожежного захисту ТРЦ у місті Луцьк.

78 осіб

стали жертвами терористів на Донбасі, повідомляє ГПУ. Також зафіксовано 125 випадків захоплення заручників. Основною причиною загострення ситуації стало заволодіння сепаратистами великою кількістю вогнепальної зброї.

60 слідчих

Генпрокуратури працюють над розслідуванням убивств на Майдані 18—20 лютого, заявив ініціатор офіційного розслідування вбивств на Інститутській Сергій Бюрдюг, повідомляє УНН. За його словами, розслідування завершене на 90%, проте про остаточні результати говорити складно .

52% українців

підтримують проєвропейський напрямок України та інтеграцію з ЄС, заявив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко. Згідно з дослідженням, 16,6% хоче об’єднання з Росією, 6,8% — з іншими країнами СНД, 1,1% — зі США, 4,8% — з іншими країнами.

28%
від традиційної кількості туристів відвідали Крим під час травневих свят. Це у 2,5 раза нижче, ніж минулого року, заявив заступник міністра курортів Криму Ігор Котляр на засіданні уряду Криму.

7 особи

загинули внаслідок вибуху житлового будинку в Миколаєві.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>