НОВИНИ ПЛЮС

16.05.2014

Журналісти чи терористи?

Група «Інформаційний опір» пропонує журналістів російських ЗМІ оголошувати персонами нон-грата і висилати з країни за антиукраїнську пропаганду. Ініціатива вже зустріла повне розуміння з боку держструктур, стверджує керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Відповідна ініціатива з’явилася після того, як російські журналісти були помічені у безпосередній участі в допитах українських силовиків (а отже — участі у викраденні людей); провокаціях проти українських військовослужбовців; проведенні розвідувальної діяльності в інтересах бандформувань і російських спецслужб. Крім того, вони ведуть неприкриту антиукраїнську пропаганду і виправдовують тероризм.

Українського режисера затримала ФСБ

Українського кінорежисера Олега Сенцова, якого 11 травня затримали співробітники ФСБ в Криму, обвинувачують в організації теракту й через два дні перевозять у Москву, пише у своєму «Фейсбуці» журналіст Катерина Сергацкова.

«Це зовсім уже ні в які ворота не лізе, правда? Олег — талановитий режисер і громадський активіст, він багато  зробив для розвитку громадських ініціатив у Криму. Він підтримував (і підтримує) єдину Україну й не робив нічого протизаконного», — написала вона.

Додамо, що творчість Сенцова високо оцінена глядачами й фахівцями на престижних міжнародних кінофестивалях у Німеччині, Нідерландах, Україні, а також у Росії — на 10 Міжнародному кінофестивалі «Дух вогню» у Ханти-Мансійську його фільм «Гамер» одержав почесну нагороду.

Маріуполь звільняється від барикад

У Маріуполі 200 металургів вийшли на акцію «Місто без барикад». Разом із представниками громадських організацій і жителями міста співробітники комбінатів імені Ілліча й «Азовсталь» почали розбирати барикади з шин, дерев, мішків із піском, уламків бетонних плит і меблів, повідомляє місцевий сайт 0629.

Активісти металургійних підприємств за допомогою великої техніки в середу звільняли від барикад площу біля міськради. Головна автомагістраль міста, проспект Леніна, уже повністю очищена від сміття. Проте центральна вулиця ще довго буде відновлюватись. У результаті протистоянь вогнем знищено кілька поверхів у будівлі міської ради.

Також був організований запис усіх охочих вступити в добровільну народну дружину з охорони громадського порядку в місті. Уже кілька тисяч маріупольців, у тому числі й металурги, висловили бажання патрулювати вулицi міста разом із міліцією.  

Марія Бурмака іде в Нацраду

Відома співачка та активний учасник Євромайдану, Марія Бурмака вирішила брати відповідальність за долю телебачення у свої руки. «Ну що, друзі... Як я і анонсувала раніше, таки подаю свою кандидатуру до членства у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення. Сьогодні особисто (як і вимагає процедура) подала пакет документів. І вже на етапі їх підготовки подумала: а чи потрібно це мені? Але — зроблено. Побачимо, як далі розвиватимуться події. Мені самій цікаво!» — написала на своїй сторінці у «Фейсбуці» Марія.

Український патріотизм перемагає

Проект «Так! Я — українець!» увійшов до списку 36 кращих світових рекламних кампаній Facebook Studio Awards 2014. Він став першим і єдиним проектом з України та агентств російськомовного регіону, який опинився серед номінантів. Півторахвилинний відеоролик описує становлення України як нації і патріотизм її громадян, пише Ain.ua.

За словами директора компанії-розробника проекту Юрія Гладкого, протистояти сепаратистським діям можна, розвиваючи національну ідею, закликаючи громадськість до активних соціальних дій, простим і зрозумілим кожному способом.

 

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>