НОВИНИ ПЛЮС

15.05.2014

Поповнення для армії

Двадцять тисяч колишніх правоохоронців висловили бажання повернутися на службу заради збереження територіальної цілісності України та її незалежності, заявив перший заступник голови Служби безпеки Василь Крутов. «Офіцери-резервісти служитимуть за контрактом. Знайдуться справи й для тих, кому особисто стати до зброї не дозволить вік чи здоров’я», — зазначив Крутов.

«Досвід ветеранів-спецпризначенців зміцнить бойовий дух підрозділів, і відсіч ворогу буде рішучою та професійною», — каже перший віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема. Він наголосив, що для протистояння професійним найманцям іноземної держави, які мають багаторічний бойовий досвід і у яких відсутні моральні гальма, необхідне повне задіяння усіх людських та матеріальних ресурсів.

Число переселенців iз Криму може вирости втричі

Кількість переселенців iз Криму може збільшитися в кілька разів уже найближчим часом, прогнозує представник громадської організації «Український дім» Андрій Щекун. «Сьогодні у нас є інформація про першу хвилю біженців. Але всі повинні розуміти, що буде ще більше переселенців. Втричі більше!» — каже Щекун, пояснивши, що вже зараз багато кримчан поспішають, у надії продати своє житло.

«На сьогоднішній день Мінсоцполітики стверджує, що, за їхнiми даними, на материкову Україну з Криму прибуло 7-8 тисяч цивільних і ще десь близько 5000 військових громадян. Але насправді, за нашою оцінкою, так як ми проводимо свою реєстрацію, вже зараз є понад 15 тисяч переселенців. Поки багато хто з них просто не встигли зареєструватися або не змогли, оскільки, коли переселенці телефонують на «гарячу лінію» з питаннями, якi їх хвилюють, то чують, що допомогти їм практично ніхто нічим не може. І це дійсно так! Влада, крім реєстрації, нічим не допомагає», — заявив Андрій Щекун.

Він розповів, що найбільш ефективно біженцям допомагають громадські організації столиці України та інших регіонів. Також Андрій Щекун зазначив, що потрібно пам’ятати про громадян України, які продовжують жити у Криму.

Звільнили голову метрополітену

Голова КМДА Володимир Бондаренко звільнив начальника комунального підприємства «Київський метрополітен» Володимира Федоренка. За його словами, метрополітен значно підвищив свої витратні показники, що впливає на прогнозну вартість проїзду, та перестав слідкувати за торгівлею на своїй території.

«Метрополітен в останні роки перетворився в торговий бедлам. Коли ми кіоски почали чіпати біля метро, на 16 число оголошений був мітинг біля адміністрації тими, хто підісланий структурами, які кришують станції метрополітену — проти мене, щоб я не прибирав територію перед станціями», — сказав Бондаренко.

Як пише сайт «Обком», раніше столичний градоначальник вже попереджав, що через несанкціоновану стихійну торгівлю в столичному метрополітені директор підприємства Володимир Федоренко може позбутися своєї посади. Він також підкреслив, що в даний момент відсутня необхідність підвищувати вартість проїзду в комунальному транспорті.

Діти не винні

Будівництво нового корпусу дитячої лікарні «Охматдит» зупинено. Навколо грандіозного будівництва, розпочатого старою владою, розгортається скандал, повідомляє ТСН. Корпус мали відкрити цього вересня, але будівельні роботи загальмувалися в січні, а зараз вони взагалі не ведуться. Гроші на будівництво зникли ще в жовтні минулого року.

Нагадаємо, що під будівництво нового корпусу знесли 4 відділення, і тепер хворим дітям в «Охматдиті» вкрай тісно. Багато дітей уже не дочекалися допомоги та померли. А корпус готовий лише наполовину.

На сайті «Медичний контроль» було опубліковано розслідування, автори якого стверджують, що на будівництві вкрадено 700 мільйонів гривень. Це нібито зробили люди, наближені до сім’ї Якуновича. Зараз будівництво проходить перевірки, зокрема міжнародний аудит. При цьому на добудову корпусу знадобиться не менше 2 мільярдів гривень.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>