РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.04.2014

10 млрд. доларів

планує вкласти Американська торговельна палата в Україні в рамках довгострокового спільного проекту з підприємствами Харкова і Дніпропетровська щодо комерційних розробок з освоєння космосу. Про це заявив президент АТП в Україні Бернард Кейсі.

655 млн. гривень

заборгованої заробітної плати виплачено громадянам завдяки зусиллям органів прокуратури України. До відповідальності за допущені порушення в цій сфері притягнуто понад 360 посадовців державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та контролерів, прозвiтували в Генпрокуратурi України.

140 млн. доларів

може втратити Крим цього року через проблеми з водопостачанням. «Втрачено може бути частково або повністю до 120 тисяч гектарів культур, які повинні бути під зрошенням», — каже очільник Міністерства сільського господарства РФ Микола Федоров.

110 млн. гривень

надійшло на рахунки Міністерства оборони в рамках акції «Підтримай українську армію». Завдяки дзвінкам на номер «565» українській армії перераховано 24,798 млн. грн.

500 тис. тюльпанів

зацвіли на плантаціях фермера з села Мамаївка, що на Буковині, Олександра Стратійчука, передають «Подробності». Фермер вирощує тюльпани на продаж уже 10 років, зараз він має понад півтори сотні сортів.

1703 мільйонери

зареєстровано в Україні, згідно з деклараціями про доходи. Найбільше мільйонерів у Києві — 761 громадянин (вони задекларували 3,9 млрд. гривень). Загалом декларації за минулий рік подали 350,4 тисячi громадян України.

7500 рублів,

або 200 доларiв, коштуватиме квиток туди-назад iз Росії до Криму. Аерофлот відмовився від застосування різних тарифів на рейсах Москва—Сімферополь і ввів єдиний тариф економічного класу на цьому напрямку.

6 тис. гектарів

— настiльки збільшиться територія національного природного парку «Голосіївський». Відповідний указ схвалив Кабмін України. Указ передбачає розширення території на 6462,62 га за рахунок земель Київського комунального об’єднання «Київзеленбуд».

268,5 долара

за тис. кубометрів російського газу готова платити Україна «Газпрому», повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан. «Поки відповіді немає. Ми хочемо домовитися з російською стороною за принципами, які були введені з 1 січня 2014 року», — сказав Продан.

93 особи,

якi брали участь у подiях на Майданi в Києвi, вважає зниклими «Євромайдан SOS». Водночас МВС називає безвiсти зниклими тільки двох майданiвцiв. У цьому переконує начальник департаменту карного розшуку МВС Василь Паскал.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>