РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.04.2014

40 млн. гривень

планується виручити на аукціоні з продажу державних автомобілів. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак, додавши, що на продаж виставили 1,5 тис. «зайвих» автомобілів чиновників. У прес-службі відомства нагадують, що в аукціоні зможуть взяти участь усі бажаючі — процедура буде відкритою.

200 тис. доларів

за кожну звільнену будівлю, передану місцевій владі та під охорону спецроти «Донбас» батальйону «Дніпро» пропонує заступник «губернатора» Дніпропетровської області Борис Філатов. Крім того, він запропонував грошову винагороду за кожну одиницю вогнепальної зброї та за кожного переданого «зеленого чоловічка».

100 тис. шахтарів

залишаться без роботи у разі федералізації Донбасу, оскільки половину державних шахт закриють, пише Hubs. Видання пояснює, що вугільна галузь — одна з найбільш дотаційних у країні. За останні роки на підтримку держшахт уряд виділяв до 14 млрд. грн. Дотація збереглася і на 2014 рік — 12 млрд. грн.

214 кримінальних проваджень

за фактами сепаратизму відкрила Генеральна прокуратура України за березень-квітень. Окрім цього, силовики заарештували 92 особи. Про це в ефірі «5-го каналу» сказав в.о. Генпрокурора Олег Махніцький.

На 60 гривень

подорожчав кілограм червоної риби під час посту. Тепер вона коштує 240 грн./кг. Кілограм оселедця — на 7 гривень. Також «плюс» 10-20 гривень — до кожного кілограма мороженої риби чи філе. На 5 гривень у середньому подорожчали ковбасні вироби, молочні — на 2-3 грн, повідомляє «7 Днів-Україна».

 

57 комет

зможуть спостерігати астрономи-аматори у телескопи та біноклі протягом 2014 року. Очікується проходження через перигелій 57 раніше відкритих комет (iз них 52 — короткоперіодичні), повідомляють у Головній астрономічній обсерваторії Національної академії наук України.

50%

від загальної кількості офіційно зареєстрованих киян зможуть прийняти столичні бомбосховища. За словами Бондаренка, загалом у Києві 526 сховищ, із яких близько 300 перебувають у віданні міської влади, близько 100 — приватної форми власності і ще стільки ж — відомчі. Всі вони вміщають 1,5 млн. людей.

17%

становить приріст користувачів iнтернетом серед українців за останній час. Загальна кількість абонентів iнтернету серед українців наразі становить 5 млн. 957,4 тис. Серед них майже 4 млн. — абоненти широкосмугового доступу до мережі, кажуть у Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

5 банків

скоро можуть припинити свою роботу в Україні. Директор iз питань економічно-фінансових програм компанії Communication Group Леонід Ганзюк назвав проблемні банки: «Брокбізнесбанк», «Всеукраїнський банк розвитку», «Платинум-банк», «Фінбанк» і «Сбербанк Росії».

3-те місце

в Європі за кількістю миротворців у міжнародних операціях iз підтримання миру, посiла Україна в 2013 році. Військовослужбовці Збройних сил України і співробітники Міністерства внутрішніх справ у 2013 році взяли участь у 14 міжнародних операціях iз підтримання миру і безпеки.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>