Мініатюрний Криволап

Мініатюрний Криволап

ОМинулого року на торгах аукціону Phillips у Лондоні картину Анатолія Криволапа «Кінь. Вечір» продали за 186 тисяч доларів. Відтоді майстра українського нефігурального живопису та пейзажу, який відлюдником живе в аскетичній садибі у селі Засупоївка Яготинського району на Київщині, називають найдорожчим художником України. Анатолій Криволап не носиться із цим визнанням як курка з яйцем.

З Майдану — на лондонський аукціон

З Майдану — на лондонський аукціон

Днями у Лондоні відбувся весняний аукціон сучасного мистецтва Phillips «Під впливом» (у нетверезому вигляді). З молотка продали дві роботи молодих українських художників Романа Мініна з Харкова та Назара Білика з Києва. Графіку Романа Мініна «Нагорода за мовчання» (2014) продали за 5150 доларів. Робота була створена під час подій, пов’язаних з акціями протесту на Майдані, і присвячена їм.

Ні російському кіно

Ні російському кіно

Українські дистриб’ютори та кінотеатри відмовилися випускати на екрани низку російських фільмів, угоди про прокат яких були укладені раніше. Про це повідомили в одній із найбільших російських кінокомпаній «Централ Партнершип». Це стосується трьох картин, українські прем’єри яких мали відбутись у травні. Дистриб’ютори сказали «ні»  драмі Олексія Учителя «Вісімка», бойовику Василя Серікова «22 хвилини» та комедії Дмитра Дяченка «Кухня в Парижі».

Володимир Тихий: Є запит українців на кіно про самих себе

Володимир Тихий: Є запит українців на кіно про самих себе

Із Володимиром Тихим ми зустрілися на прес–показі «Небесної сотні» — першого фільму з циклу «Зима, яка нас змінила», презентованого об’єднанням «Вавилон’13» та каналом «1+1». Володимир був одним з організаторів творчого об’єднання документалістів, яке виникло одразу після перших протестних акцій в Україні за євровибір наприкінці листопада минулого року, а згодом став продюсером новоствореного «Вавилону’13».

Всі статті рубрики