НОВИНИ ПЛЮС

09.04.2014

Бензин має подешевшати

Антимонопольний комітет України зобов’язав учасників ринку пального України знизити роздрібні ціни на моторні бензини і дизельне паливо до рівня умов значної конкуренції на ринку, повідомила прес–служба АМКУ. Про результати розгляду рекомендацій вони зобов’язані повідомити Комітет у десятиденний строк.

Як свідчать результати проведеного аналізу ринку, протягом лютого–березня 2014 року на багатьох заправках ціни на бензини і дизельне пальне зросли майже на 3 грн. на кожний літр, що, на думку експертів, більш як на гривню перевищує економічно обґрунтовану ціну. При цьому учасники ринку підвищували вартість пального практично одночасно та встановлювали ціни на однаковому або близькому за розміром рівні.

Особлива увага Комітету пов’язана як iз весняними польовими роботами, так і з необхідністю забезпечення української армії пальним за економічно обґрунтованими цінами.

Ножем в око

Кримського татарина Решата Аметова, якого викрали невідомі під час одиночного протесту проти окупації Криму, вбили, вдаривши ножем в око. Про це повідомляє видання «15 хвилин» із посиланням на брата загиблого — Рефата Аметова. Однак він зазначив, що міліція не повідомила родині жодної інформації про результати розслідування. «Невідомо, хто його викрав, тим більше, хто його вбив», — цитує Аметова «Українська правда».

Тіло Решата Аметова зі слідами катувань знайшли 15 березня в полі біля села Землянічноє Білогородського району. У чоловіка залишилися троє дітей, молодшій дитині трохи більше 3 місяців.

Україна випередила Росію і Туреччину за соціальними стандартами

Україна посіла 62–ге місце серед 132 країн, що ввійшли до рейтингу соціального розвитку, підготовленого американською Social Progress Imperative та аудиторською фірмою Deloitte. Прикметно, що Україна випередила такі країни регіону, як Росія, Грузія, Молдова та Туреччина, пише ВВС Україна.

Рейтинг враховує не тільки економічний розвиток країн, а й можливості для задоволення соціальних та екологічних потреб населення. Хоча країни з вищим ВВП на душу населення зазвичай мають кращі показники у рейтингу, інколи країни з однаковим економічним потенціалом мають різний рівень соціального розвитку.

Мистецтво у СІЗО

Відомий французький стріт–арт художник Жюльєн Малланд разом з українським колегою Олексієм Кисловим розмалював стіни Лук’янівського слідчого ізолятора. Француз відвідав Київ у рамках благодійної місії ЮНІСЕФ, повідомляє сайт mainpeople. Організаторами акції виступили Французький інститут в Україні та Державна пенітенціарна служба України за підтримки Європейської Комісії.

Допомогти художникам зголосилися багато неповнолітніх ув’язнених, що відбувають термін, однак пощастило взяти участь у створенні оригінального малюнка лише кільком із них. Це другий проект, який Малланд завершив для Французької весни в Україні. Результати його першої роботи на Андріївському узвозі вже тиждень радують око випадкових перехожих.

Прощавайте, любі недрузі

На Новообухівській трасі Києва з’явився білборд iз фотографіями відомих російських діячів культури, які підтримали дії президента РФ Володимира Путіна в Криму. На плакаті, фото якого виставлено в соцмережах, розміщені знімки 12 відомих артистів. Серед них — Михайло Боярський, Сергій Безруков, Валерія, Йосип Кобзон. Крім того, на білборді є напис: «Дякуємо, що підтримали війну в Україні! Україна вам бажає многая літа! Прощавайте!».

Нагадаємо, що лист на підтримку дій Володимира Путіна у Криму та Україні підписали понад 500 діячів культури РФ.

Мільйон за правду

Преображенський суд Москви постановив стягнути 1 млн. рублів iз письменника і ведучого радіостанції «Эхо Москвы» Віктора Шендеровича за завдану моральну шкоду. Приводом для звернення до суду стали висловлювання письменника в його блозі, де Шендерович порівняв Олімпіаду в Сочі з іграми 1936 року в Берліні, пише ІТАР–ТАКС.

Позовну заяву до Шендеровича подав лідер фракції «Єдина Росія» в Держдумі Володимир Васильєв. Позивач має намір перерахувати гроші, стягнені судом на його користь iз письменника, в спортшколу, яка виховала фігуристку Юлію Липницьку.

Як відомо, Віктор Шендерович неодноразово виступав iз критикою дій Володимира Путіна. Зокрема, він засудив оголошення війни Україні Росією. «Ми дорого заплатимо за подію в ці дні», — написав тоді Шендерович у своєму блозі.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>