Дослідник невидимих світів святкує 85

Дослідник невидимих світів святкує 85

У столичному Будинку вчителя на днях проходив ювілейний вечір класика української літератури Юрія Мушкетика до його 85–ліття. Хоча свій день народження письменник відзначав ще 21 березня, про ювіляра не забули. На творчий вечір Мушкетика прийшли чимало давніх знайомих і друзів, яким є що згадати.

Квітнева сміхокниготерапія

Квітнева сміхокниготерапія

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нарешті квітень, і всі–всі, дорослі й малі, можуть трошечки відпочити, зняти зимовий одяг і втому, побороти авітаміноз та інших ворогів — і взятися за список по–справжньому дотепних книжок для дітей і підлітків.

Жахи війни. Чи воскресне істина?

Жахи війни. Чи воскресне істина?

У київському Музеї Богдана та Варвари Ханенків відкрили виставку офортів Франсіско Гойї «Жахи війни». Колишній придворний живописець працював над антивоєнною серією гравюр у 1810—1820 роках і втілив у 80 аркушах свій травматичний досвід участі в подіях Піренейської війни. Гойя був свідком окупації Іспанії військами Наполеона та національно–визвольної війни, яка закінчилася 1814 року. У 1808 році Наполеон скористався народним повстанням в Іспанії і почав завойовувати країну, що була політично і стратегічно важливою для французів, оскільки мала контрольований доступ до Середземного моря.

Час для ідей

Час для ідей

Коли бракує грошей, з’являються ідеї. Такі висновки можна зробити, прочитавши програму 11–го фестивалю «Французька весна в Україні» та його цьогорічне гасло «Весна ідей». Зазвичай на початку квітня французи починають рік пропаганди своєї культури на українських теренах з грандіозного вуличного спектаклю десь на столичній площі чи в парку. Пізніше тішать публіку допрем’єрними показами «Панорами французького кіно», на які з року в рік запрошують зірок французької сцени, театральними виставами, літературними презентаціями, дискусіями, зустрічами.

Всі статті рубрики