НОВИНИ ПЛЮС

20.03.2014

Україна просить ЮНЕСКО зберегти кримські пам’ятки

Україна просить ЮНЕСКО допомогти у збереженні пам’яток та заповідників на території Криму, до яких втрачено фізичний доступ в нинішній ситуації, але відповідальність за які несе держава. Про це на прес–конференції в Києві повідомив міністр культури України Євген Нищук.

За словами міністра, з 63 пам’яток, заповідників та архітектурних цінностей, наявних у списку ЮНЕСКО по Україні, 6 припадає саме на Крим. Зокрема, треба зберегти заповідник «Херсонес Таврійський», який в 2013 році внесений до списку ЮНЕСКО. В заповіднику зберігаються також 300 iз 900 безціних музейних експонатів Криму.

Табачника — на нари

Головне управління боротьби з організованою злочинністю відкрило кримінальну справу на екс–керівників Міністерства освіти і науки, повідомляє «Свідомо». Справу відкрили за статтею 364 Кримінального кодексу через «зловживання колишніми посадовцями МОН під час державних закупівель, держзамовлень і відчуження нерухомості».

До розслідування корупційних дій екс–керівників Міносвіти закликала голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич. Вона звернулася до всіх учасників освітнього процесу з проханням надавати їй свідчення корупційних дій екс–керівників міністерства.

Націоналізація чи грабунок?

Самопроголошена кримська влада має намір націоналізувати більше 130 туристичних об’єктів. Про це повідомляють «Новини Криму», посилаючись на міністра курортів і туризму Республіки Крим Олену Юрченко.

За її словами, Крим має намір забрати собі 119 державних колективних засобів розміщення, міжнародний дитячий центр «Артек», 17 об’єктів «Укрпрофоздоровниці», а також підприємство з видобутку лікувальної грязі Сакського родовища, інститут імені Сеченова в Ялті і 35 комунальних підприємств місцевих рад. Олена Юрченко обіцяє не чіпати приватні туристичні бази, тим паче що, за її інформацією, очікуються серйозні фінансові вливання, тож «щонайменше на 120 сучасних і комфортних туристичних об’єктів у Криму стане більше».

Фонду державного майна Криму дано доручення у максимально стислі терміни провести інвентаризацію і визначити балансоутримувача туристичних об’єктів. Усі вони потім будуть обговорюватися Росією і кримським урядом як потенційні інвестиційні майданчики, додали в об’єднанні.

Догналіти — під забороною

Львівська облрада заборонила діяльність релігійного угруповання, відомого як секта догналітів. За це рішення проголосували 64 депутати, які вимагають перевірити діяльність одіозної організації.

Зокрема, депутати просять перевірити законність перебування та здійснення релігійної діяльності на території України Антоніна Догнала, Роберта Оберхаузера, Річарда Спіржика, Патріка Сойка і приблизно 20 колишніх монахинь, громадянок Чеської та Словацької республік.

Також обласні обранці хочуть, аби правоохоронні органи перевірили законність фінансування осередків громадської організації «Об’єднання віруючих УПГКЦ» і будівельних робіт, які вони проводять, вживання назви «католицька», адже це угруповання не визнано авторитетним церковною владою. Особливий інтерес викликали минулорічні заклики «догналітів» до Росії та Білорусі ввести війська в Україну.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>