Ласкаво просимо

Ласкаво просимо

Табори для біженців з України у прикордонних областях Росії, про які так гучно заявляли телесюжети російських каналів, залишаються практично порожніми. Натомість по всій Україні готові безкоштовно приймати кримчан, які шукають захисту від війни цілими родинами.

Коли потяг у даль загуркоче

Коли потяг у даль загуркоче

Ситуація в Криму не є перешкодою для роботи Укрзалізниці — вона відновила попередній продаж квитків на поїзди, які прямуватимуть з 18 квітня у напрямку півдня України. Поки є проблеми з продажем на дати з 31 березня по 17 квітня включно, але їх вирішать уже найближчим часом, повідомляє «УМ» прес–служба відомства.

«А на груді єго свєтілась мєдаль за город...»

«А на груді єго свєтілась мєдаль за город...»

Спочатку про історичне, фронтове, минуле: у 1944—1945 бійці Радянської армії, як відомо, удостоїлись медалей за визволення чи взяття тієї чи іншої європейської столиці чи міста. Зокрема, існували медалі «За визволення Праги», «За визволення Варшави» і «За визволення Бєлграда» (все решта «за взяття» — Берліна, Будапешта, Відня і Кенінсберга).

Кримська полонянка

Кримська полонянка

Учора до столиці повернулася Наталка Лук’янченко, яку 13 березня разом з іншими активістами автомайдану Олексієм Гриценком та Сергієм Супруном було викрадено в Сімферополі. Тоді ще дівчина встигла повідомити, що за ними женуться три авто, з яких стріляють, вони будуть намагатися сховатися в офісі Меджлісу по вулиці Шмідта, 2, після чого зв’язок із ними перервався.

Де люди?

Де люди?

Принаймні на момент написання цих рядків, коли під стінами Головного управління МВС на вулиці Богдана Хмельницького в Сімферополі проходила акція протесту проти викрадення людей із початку анексії Криму, цифра була саме такою.

Усім миром — на мир

Усім миром — на мир

За два дні на потреби української армії через смс на номер «565» та електронні рахунки Міністерства оборони надiйшло майже 9,9 млн. гривень. На офіційному сайті відомства повідомляють, що близько 1,9 млн. гривень (з яких 119 тисяч гривень — на медичне, решта — на матеріально–технічне забезпечення Збройних сил) переказали юридичні особи.

Всі статті рубрики