РАХУНКОВА ПАЛАТА

14.03.2014

19,4 млрд. гривень

мають надійти в держбюджет України від приватизації цього року. Але для цього доведеться вносити зміни до законодавства щодо об’єктів, заборонених до приватизації. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак під час «круглого столу» в Києві.

2,7 млрд. гривень

заборгував більш ніж 275 тис. вкладникiв «Брокбізнесбанк» Курченка. Згідно з повідомленням, постановою правління НБУ №107 від 28 лютого 2014 року АТ «Брокбізнесбанк» було віднесено до категорії неплатоспроможних. У зв’язку з цим Фондом гарантування вкладів фізосіб у банку було запроваджено тимчасову адміністрацію.

40 тис. людей

готові увійти в новостворену Національну гвардію України. Про це журналістам заявив секретар РНБО Андрій Парубій. Крім правоохоронних функцій, які переходять Національній гвардії у спадщину від Внутрішніх військ України, на Національну гвардію пропонується  покласти виконання й інших функцій.

300 гривень

є найбільшою сумою, яку можна зняти з кримських банкоматів. Таке нововведення прийняла самопроголошена влада Криму. «З метою запобігання виведення готівкових та безготівкових грошових коштів за кордон з 12 години 13 березня вводиться обмеження на видачу готівкових коштів ...». Також заборонили зняття коштів iз депозитних рахунків.

262 депутати

проголосували за створення Національної гвардії, яка допомагатиме силовикам охороняти державну безпеку та кордон, боротиметься з тероризмом, а також у  знешкоджуватиме воєнізовані збройні угруповання, терористичні  організації, організовані групи та злочинні організації.

100 підприємств

готовий підтримати Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), збільшивши грантову підтримку для малого і середнього бізнесу в Україні. Про це повідомила УНІАН прес–служба банку з посиланням на менеджера групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Наталію Бандеру.

67,2% громадян України

позитивно сприйняли припинення повноважень Януковича. Негативно до цього поставилися 19,6% респондентів. Позитивне ставлення висловила переважна більшість жителів західного і центрального регіонів та відносна більшість жителів сходу країни.

20 законопроектів

готує Кабінет Міністрів України в рамках реформування економіки країни та спрощення регуляторних процедур. Нововведення увібрали в себе досвід провідних країн рейтингу за легкістю ведення бізнесу за версією Світового банку — Doing Business, повідомляє міністр економіки України Павло Шеремета.

8 американських сенаторів

їдуть до Києва. Їх очолює американський сенатор Джон Маккейн. Вони мають намір продемонструвати підтримку Україні в конфлікті з Росією. Серед групи сенаторів — п’ять республіканців і троє демократів. Вони мають вилетiти з Вашингтона сьогодні.

2 місяці

терміну ув’язнення дав Шевченківський районний суд Києва громадянину Російської Федерації, який був затриманий у Донецьку за підозрою в диверсійній діяльності. Про це в четвер, 13 березня, повідомила прес–служба СБУ.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>