Болотна справа

Болотна справа

Московська поліція встановила рекорд, затримавши понад 400 людей — найбільше з травня 2012 року. Цього разу «автозаки» заповнювали учасниками протесту проти рішення Замоскворецького суду російської столиці, який визнав винними в участі у масових заворушеннях і застосуванні насильства проти представників влади усіх вісьмох підсудних — обвинувачуваних у справі про події на Болотній площі 6 травня 2012–го.

Синьо–жовтий «вандалізм»

Синьо–жовтий «вандалізм»

Міністерство закордонних справ Росії, «українські» заяви якого досі конкурували за дотепністю лише з нашим (дореволюційним) МВС, знову відзначилося. Цього разу зовнішньо­політичне відомство сусідньої країни спрямувало вістря гніву не проти українських «екстремістів» та «фашиствующіх молодчіков», а проти болгарських вандалів та іноземних ЗМІ.

Їхній «євромайдан»

Їхній «євромайдан»

Народ Ісландії протестує проти намірів уряду відмовитися від запланованого референдуму щодо вступу країни в Європейський Союз. На центральній площі ісландської столиці Рейк’явіка позавчора зібралося близько 4 тисяч протестувальників — для 170–тисячного міста і 320–тисячної країни це немало.

Всі статті рубрики