Відставлений і битий

26.02.2014

Голова адміністрації Президента Андрій Клюєв подав у відставку під час зустрічі з Віктором Януковичем у Криму 23 лютого. За повідомленням агенції УНІАН, Клюєв розповів, що нібито саме для цього їздив у Крим, де перебував Янукович.

Саме Клюєва називали одним з ідеологів та керівників силових акцій проти Майдану, коли він ще був керівником Ради нацбезпеки. Посаду глави АП він обійняв у розпал бойового протистояння в Києві. Тепер один з чільних «регіоналів» стверджує, що де–факто був відсторонений від прийняття будь–яких рішень щодо врегулювання конфлікту і взагалі не знав про підготовку силового сценарію. За словами Клюєва, тепер слідство розбереться з усіма обставинами трагедії 18—20 лютого, і винні понесуть справедливе покарання.

А самого Клюєва карати вже почали. За повідомленнями джерел УНІАНу, на зворотному шляху з Криму до Києва на чиновника напали, й він отримав серйозне поранення. Автомобіль Клюєва буцімто відібрали невідомі.

Сам постраждалий цю інформацію коментувати відмовився. При цьому його прес–секретар Артем Петренко у коментарі «Інтерфаксу» підтвердив, що шеф справді у відставці, отримав поранення, а його будинок у передмісті Києва штурмували. «Наскільки я знаю, загрози життю немає», — додав речник.

Раніше, 22 лютого, перебуваючи нібито в Харкові, Віктор Янукович у своєму відеозверненні заявляв, що Клюєв перебуває разом із ним.

Відомо також, що в Австрії розслідують кримінальну справу проти Клюєва за відмивання грошових коштів та зловживання владою.