НОВИНИ ПЛЮС

14.02.2014

Силовики проговорились з приводу використання на Майдані снайперів

На одному iз судових засідань, де затриманому інкримінують участь у масових заворушеннях, фігурує протокол допиту снайпера з «Беркута», повідомляє видання «Наші гроші». Йдеться про громадянина Таджикистану, котрому висувають обвинувачення за статтею 294 ККУ. «Доказами обґрунтованої підозри є (...) протокол допиту міліціонера–снайпера ПМОП «Беркут», — зазначено, зокрема, в тексті судового рішення.

Нагадаємо, що силові структури заперечують застосування їхніми співробітниками нарізної зброї, однак свого часу маніфестанти виявили на даху Українського дому чималу кількість набоїв для вогнепальної зброї. Тож актуальною лишається версія щодо смерті кількох загиблих активістів саме від руки снайпера.

Булатов їде до Німеччини

Один із лідерів «Автомайдану» Дмитро Булатов, якого викрадали й піддавали тортурам в Україні, завершив лікування в Литві та вирушає до Німеччини на зустріч із батьком і бабусею. Про це повідомляє «Інтерфакс–Україна». Киянин подякував жителям Литви за турботу й допомогу, яку він отримав під час лікування у Вільнюській республіканській університетській лікарні. Що стосується Німеччини, то ця країна вустами очільника МЗС ФРН Франка–Вальтера Штайнмайєра також висловлювала готовність прийняти Булатова на лікування. Сам Дмитро підкреслював, що хоча еміграції з України в його особистих планах немає, він клопотатиме про можливість надання політичного притулку постраждалим «автомайданівцям» у європейських країнах, в тому числі і в Німеччині.

Суд відпустив кривдників Чорновол

Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід з утримання під арештом на особисте зобов’язання для трьох підозрюваних у нападі на журналістку Тетяну Чорновол — Андрія Насіковського, Олександра Котенка й Олександра Храмцова. У справі про жорстоке побиття опозиційної журналістки, нагадаймо, фігурують шестеро осіб — решта наразі залишається під вартою.

Як скоро ця справа буде передана до суду — поки що невідомо, слідчі дії з підозрюваними тривають. Водночас інформація про те, що депутат Володимир Полочанінов (у минулому — висуванець «Батьківщини», нині — позафракційний) виявив бажання взяти на поруки Насіковського, не знайшла підтвердження.

Одеську міськраду штурмували іграшки

Близько 20 активістів одеського «Євромайдану» влаштували жартівливий «штурм» міської ради іграшковою авіацією та радіокерованими танками, повідомляє «Радіо «Свобода». При цьому активісти пародіювали розмови про «західний слід» в українській політичній кризі, наголошуючи, що «авіація куплена на кошти Держдепу й Пентагону», а організувати «штурм» допомогли «Європа та НАТО».

Пайфер заперечує причетність уряду США до протестів в Україні

Екс–посол США в Україні Стівен Пайфер заперечив, що Сполучені Штати фінансово підтримують Майдан. Подібні твердження урядовець назвав «нісенітницею» та «абсурдом». Так Пайфер зреагував на відповідні репліки помічника президента РФ Сергія Глазьєва. «Якщо подивитися, що вже встиг назаявляти пан Глазьєв, то стає зрозумілим, що він у Росії — головний фахівець із підриву угоди між Україною та Європейським Союзом», — цитує Пайфера «Німецька хвиля». Представник вашингтонської дипломатії додав, що Штати «підтримують контакти з українською опозицією, як це і належить посольству та офіційним візитерам». «Я вважаю, що уряд США шукає шляхів політичного діалогу між Президентом Януковичем та опозицією. Це було б найкращим виходом із нинішньої політичної ситуації», — підсумував екс–посол.

Коряк знов може очолити київську міліцію

Валерій Коряк, з якого за грудневим законом «про амністію» зняли звинувачення за розгін Євромайдану 30 листопада, може повернутися до виконання обов’язків начальника ГУ МВС у Києві. «Він зараз перебуває у відпустці. Але має всі законні підстави повернутися до роботи. Він сам тепер має прийняти рішення», — повідомили ТСН у прес–службі МВС. Нагадаємо, у грудні тодішній Прем’єр Микола Азаров заявив що Коряка нібито відправили у відставку. Однак сам міліціонер надалі називав себе керівником столичної міліції, хоча був відсторонений від виконання обов’язків. Вiн стверджував, що сам подавав заяву про відставку.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>