Уманський месник

21.01.2014
Уманський месник

Володимир Мельник став жертвою «виробничої трагедії». (з сайта tsn.ua.)

У понеділок в Умані у холі готелю «Софіївський», що на території Національного дендропарку «Софіївка», рідні, колеги та друзі попрощалися із головою правління «Уманьгаз», заслуженим працівником промисловості України, депутатом Черкаської обласної ради та головою міської організації Партії регіонів 51–річним Володимиром Мельником. Вiн керував підприємством «Уманьгаз» майже десять років поспіль.

Минулої п’ятниці гірка й трагічна доля звела його в директорському кабінеті з 61–річним підлеглим. Як повідомив заступник прокурора Черкаської області Олег Шмаков, о 9–й годині ранку Микола Басюк зайшов до директора з мисливською рушницею в руках і після суперечки вистрелив керівнику підприємства в голову. Після того чоловік із рушницею зайшов у бухгалтерію і вистрелив ще й у бухгалтера «Уманьгазу». Жінка отримала поранення у плече. Далі Микола Басюк забарикадувався в одному з кабінетів підприєм­ства. Коли правоохоронці, що прибули на виклик, спробували розблокувати приміщення, пролунав ще один постріл. Як пізніше з’ясувалося — Микола Басюк наклав на себе руки, застрелившись iз тієї ж рушниці.

В Умані і на самому підприємстві шоковані тим, що сталося. Люди неохоче коментують трагедію. Кажуть, зранку в кабінеті керівника було чути, як Басюк голосно сварився з директором. Самого Басюка називають добросовісним, старанним та неконфліктним. Кажуть, він довгий час працював керівником одного з відділів «Уманьгазу», а те, що Володимир Мельник перевів його на посаду слюсаря, стало для всіх неприємною несподіванкою.

Тільки хороше говорять про уманського стрілка Миколу Басюка і його сусіди, кажуть, був гарним батьком, дідусем. Зазначають, що про конфлікт з керівником підприємства знали, а саму трагедію пояснюють одним словом — «довели».

Водночас у соціальних мережах уманчани припускають, що конфлікт iз керівником «Уманьгазу» у Басюка міг розгорітися через те, що останньому «приписували» недостачу, буцімто 300 тисяч гривень, з чим він не був згодний.

Самі правоохоронці, які ведуть слідчі дії, заявляють, що вбивство спричинено виробничим конфліктом, а не партійною діяльністю головного «регіонала» Уманщини, як це дехто припускав раніше.

Поранена бухгалтер підприємства перебуває у реанімації міської лікарні у важкому стані.

Миколу Басюка поховали в неділю. За чутками, чоловік залишив у сейфі записку. Про що в ній iдеться, точно не відомо, але кажуть, він просив ­вибачення.

Як повідомили «УМ» у прес–службі Черкаської обласної міліції, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>