РАХУНКОВА ПАЛАТА

10.01.2014

100 млн. християн

у світі зазнають гонінь, свідчить звіт правозахисної організації Open Doors, опублікований 8 січня. На першому місці у списку з 50 країн — Північна Корея, де людям, у яких знайдуть Біблію, загрожує смертна кара.

12,05 млн. гривень

авансу заплатила в грудні держава за відрядження до столиці міліціонерів з інших регіонів, повідомила «Українська правда» з посиланням на офіційні дані МВС. Загальна сума витрат буде порахована «після закінчення відрядження».

4,4 млн. громадян

узяли участь у бого­слу­жіннях з нагоди Різдва Христового, що проводилися в 12,5 тис.храмів країни, прозвітувало МВС.

1,11 млн. осіб —

таким був у 2013 р. пасажиропотік міжнародного аеропорту «Донецьк» ім.Сергія Прокоф’єва, що на 11% більше, ніж у попередній рік. Попри статус летовища, 59% рейсів було здійснено всередині країни.

201,5 тис. автівок

було продано в Україні минулого року, повідомляє інформаційно–аналітична група Auto–Consulting. Ідеться тільки про нові легкові авто. Це на 7,4% менше, ніж у 2012 р.

528 ДТП

сталося в Україні за сім днів цього року, повідомляють у ДАІ. У цих аваріях загинули 48 осіб, поранені 236.

150 кілограмів

пластиліну та 100 кг солі було використано для мультика «Щедрик», створеного в 2011 році. Мультик, де Олег Скрипка виконує пісню «Щедрик», набув актуальності зараз, бо глядачі побачили в ньому співзвучність з Євромайданом.

120 статей

та інтерв’ю — таким є пресовий «доробок» Любка Дереша за минулий рік, порахували у видавництві «Кальварія». На думку керівників видавництва, це найбільш згадуваний у ЗМІ за «звітний період» український письменник.

12 країн

відмовилися вже від участі в «Євробаченні»–2014, йдеться на офіційному сайті Європейського пісенного конкурсу. Останніми про таке рішення заявили Болгарія та Сербія, посилаючись на економічну кризу.

4,8 кг харчів

викидає кожна серед­ньостатистична українська сім’я після новорічно–різдвяних свят. У масштабах країни це становить 30,1 тис.тонн нез’їдених продуктів, констатує соціологічне агентство AgriSurvey.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>