НОВИНИ ПЛЮС

03.01.2014

90 днів у Росії. І не більше

Відтепер усім іноземцям, які мають право приїжджати в Росію без візи, дозволено перебувати на території РФ лише 90 днів на півроку. Якщо іноземці перебуватимуть у країні більш ніж 90 днів без продовження терміну, їм можуть заборонити в’їзд до країни на три роки. Відповідний закон підписав президент РФ Володимир Путін.

«Термін тимчасового перебування в РФ іноземного громадянина, який прибув до РФ у порядку, що не вимагає отримання візи, не може перевищувати дев’яносто діб сумарно протягом кожного періоду в сто вісімдесят діб, за винятком випадків, передбачених цим законом, а також у разі, якщо такий строк не продовжений відповідно до цього закону», — йдеться в документі.

Як пояснюють російські чиновники, зокрема керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський, цей закон ініціювали, щоб протидіяти хитрощам іноземців, які приїжджають до Росії, працюють 90 діб, після чого виїж­джають на день, а потім повертаються, не маючи дозвільних документів. Він повідомив, що це стосується кожного десятого мігранта, причому половина з них — громадяни України.

Акцизи на спиртне і цигарки знову зросли

З 1 січня в Україні почали діяти нові ставки акцизного податку на спиртові дистиляти, спиртні напої, а також сигарети з фільтром і без фільтра. Про це повідомляє прес–служба Міністерства доходів і зборів України. Ставка акцизу за літр 100% спирту підвищується з 29 грн. до 32 грн., на цигарки без фільтра — з 72,70 грн. за 1 тис. шт. до 77,5 грн., а на сигарети з фільтром — з 162,60 грн. за 1 тис. шт. до 173,20 грн. Тепер же мінімальний розмір акцизного зобов’язання складе 101,6 грн. за тисячу сигарет без фільтра і 231,7 грн. за тисячу сигарет з фільтром. При цьому процентна ставка акцизу залишиться колишньою — 12%.

Нагадаємо, останнє підвищення акцизів на тютюн та продукцію «зеленого змія» було рік тому. Тоді ставка акцизу на алкоголь підвищилася на 11%, на сигарети — на 7,5%.

Податки на нерухомість

Із нового року українці мають оподатковувати велику нерухомість. Суму, яку необхідно сплачувати платникам податків, повідомлять 1 липня 2014 року.

Об’єктом оподаткування стали квартири і будинки, які перевищують площу в 120 кв. м і 250 кв. м відповідно. Квартири і будинки меншої площі є предметом податкової пільги. Але з «пільгового» житла будуть знімати податок, якщо стане відомо, що його використовують в комерційних цілях.

Підлягає оподаткуванню сумарна площа квартири і будинку, якщо вона перевищує 370 кв. м. Ставка податку становить 1% від мінімальної зарплати для сумарної площі нерухомості від 370 кв. м до 740 кв. м і 2,7% — якщо вона перевищує 740 кв. м.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>