Інформаційний фронт

Інформаційний фронт

Два тижні українці — сотні тисяч людей — на майданах столиці, обласних центрів і невеликих містечок активно відстоюють своє право впливати на недолугі і злочинні рішення влади стосовно міжнародних і внутрішніх рішень. Спочатку людей збурило розпорядження Кабінету Міністрів про припинення євроінтеграційних процесів.

Журналісти вимагають негайної відставки Захарченка

Журналісти вимагають негайної відставки Захарченка

За час протистояння між діючою владою і суспільством, яке збурила відмова Президента Януковича і його команди від підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, зазнали насилля понад півсотні журналістів. Ще до двох найтрагічніших розправ «беркутівців» над мітингувальниками агресивно налаштовані молодики побили журналістів «Громадського телебачення» Дмитра Гнапа та Якова Любчича, розбили їм камери, відібрали флешки; журналістку Наталію Жижко та оператора Юрія Усіка закидали камінням.

Білі халати — проти гумових кийків

Білі халати — проти гумових кийків

Українські лікарі написали колективне звернення до європейського співтовариства з проханням допомогти вплинути на українську владу, аби припинити насильство проти народу. Про це вчора повідомила журналістам заслужений лікар України Ольга Богомолець. Вона, відома лікар і співачка, від початку опікується організацією медичної допомоги на Євромайдані.

Хід конем

Хід конем

Складна політична ситуація може завести Україну в глухий кут, виходу з якого поки що не знає ні опозиція, ні чинна влада. Поки політологи гадають на кавовій гущі, як воно обернеться: компромісом чи кров’ю, досвідчені управлінці намагаються переконати, що для України прийнятний лише мирний результат.

Люстрація на марші

Люстрація на марші

Життя Євромайдану вчора йшло своєю чергою. Зранку — пікетування Генпрокуратури та Кабінету Міністрів, у результаті якого на флагштоці перед Будинком уряду активісти «Свободи» підняли червоно–чорний прапор.

«Беркут» долітається...

«Беркут» долітається...

Кривавий штурм молодіжного Євромайдану в ніч на 30 листопада був завчасно спланованим нападом за вказівкою вищого керівництва. Про це у своєму блозі на «Українській правді» повідомив народний депутат від «Батьківщини» Анатолій Гриценко.

Побиті учасники Євромайдану подали заяви

Побиті учасники Євромайдану подали заяви

Люди, побиті під час розгону Євромайдану, вирішили подати скарги на неправомірні дії «Беркуту» до Генеральної прокуратури України та прокуратури міста Києва. «Я роблю це тому, що не хочу, щоб били моїх дітей і людей, які нічим не завинили» — розповідає «УМ» постраждала 27–річна киянка Ірина Захарченко.

«Оккупай Хрещатик, 36»

«Оккупай Хрещатик, 36»

Такої кількості людей, як під час Євромайдану, будівля Київської міської ради та держадміністрації ще точно не бачила. Після того як 1 грудня Хрещатих, 36 зайняли учасники опозиційної маніфестації, тут організовано пункт ночівлі, обігріву, відпочинку та харчування мітингувальників. Зовні на стіні, під вивісками міської влади, величезними літерами написано: «Штаб революції».

Всі статті рубрики