РАХУНКОВА ПАЛАТА

29.11.2013

4,6 млрд. доларів

становлять втрати України від ініційованих Росією цьогоріч «торговельних воєн», iдеться в аналітичній записці НАН України, підготовленій на замовлення уряду, пише газета «Сєгодня». Максимальна сума втрат від подібних дій може сягнути 8 млрд. доларів на рік.

989 млн. гривень

становить заборгованість iз зарплати в Україні станом на 1 листопада, повідомляє Держ­стат. Порівняно з початком 2013 року заборгованість iз зарплати зросла на 10,7%.

215 млн. гривень

— на таку суму продано тільки за поточний рік земельних ділянок несільськогосподарського призначення. Загальна площа проданих наділів — 428,6 гектара, констатує Держзем­агентство.

153,74 млн. гривень

було ви­трачено з держбюджету за останні три роки на покращення ділянки траси Димер—Любимівка—Сичівка, тієї, що пролягає до президентської резиденції «Межигір’я», свідчить «Українська правда».

1,5 млн. гривень

на черговий ремонт будівлі Кабінету Міністрів буде виділено наступного року, повідомляє «Вісник державних закупівель». Уряд любить ремонти: тільки у 2013–му замовлено ремонтних робіт на 738 тис. грн. Останній капремонт проводили тут у 2011 році, він обійшовся бюджету в 20 млн. гривень.

2,9 тис. осіб

у світі загинули в авіакатастрофах за останні п’ять років, свідчать дані Міжнародної асоціації повітряного транспорту.

1 тис. сторінок

містить текст Угоди про асоціацію України з Європейським союзом. Українською мовою текст цей було опубліковано позавчора на сайті Кабінету Міністрів України.

250 метрів

сягає найдовший в Україні лист, який написали студенти з Євромайдану. Адресований лист Президенту Віктору Януковичу з вимогою підписати Угоду про асоціацію з ЄС. На полотнищі розписалися понад 10 тисяч студентів.

242 автівки

припадають на тисячу киян, кажуть у Євростаті. Це поки що менше, ніж у Парижі (250 автомобілів на тисячу мешканців), Варшаві (564), але більше, ніж у Копенгагені (218).

34,8 метра

— такою заввишки буде головна ялинка України. Хоч на майдані Незалежності тривають акції протесту, Президент Янукович днями підписав доручення уряду «забезпечити відкриття 19 грудня головної новорічної ялинки в Києві» та обласних центрах України.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>