РАХУНКОВА ПАЛАТА

15.11.2013

20 млрд. планет

у сузір’ї Чумацький Шлях мають температуру, придатну для життя живих організмів, з’ясували американські вчені за допомогою космічного телескопа «Кеплер».

13,4 млрд. доларів

витратить Україна на підготовку до турніру Євробаскет–2015. Такий кошторис зафіксовано в затвердженій урядом Державній цільовій програмі з підготовки до баскетбольного турніру.

400 млн. осіб

— на таку кількість Китаю вдалося за 30 років скоротити приріст населення завдяки жорсткій демографічній політиці. За словами голови Держкомітету КНР з охорони здоров’я та контролю за народжуваністю Мао Цюньяня, гаслом демографічної політики країни нині є: «Низька народжуваність, низька смертність, висока якість життя».

300 млн. доларів

необхідно зібрати у світі, аби забезпечити продуктами, медикаментами та гуманітарною допомогою постраждалих від тайфуна на Філіппінах, порахували в ООН. Допомоги потребують понад 220 тисяч філіппінців, яких стихія позбавила даху над головою та засобів для існування.

10,5 млн. разів

перетнули українці польський кордон за 9 місяців нинішнього року. Поляки відвідували Україну рідше — 2,8 млн. разів, свідчить Прикордонна служба Польщі.

2022 метри

— така довжина дротової переправи між горами Сокіл та Полвані–Оба, що неподалік Судака. Днями на цьому тролеї було зафіксовано рекорд України — райдер розвинув швидкість 232 км/год.

1923 кримінальні справи

порушила в цьому році Генпрокуратура України за фактами катування та жорстокого поводження міліціонерів iз підслідними.

460 дерев

яким більше ста років, нарахували в області вчені Донецького ботанічного саду, зокрема і 200–літній дуб у Путилівському урочищі. Обласна рада хоче надати цим деревам особливий охоронний статус.

25 візитів

до України впродовж року здійснили спецпосланці ЄС Пет Кокс та Александр Кваснєвський, намагаючись вирішити «питання Тимошенко».

18 українців

мають статки, які обраховуються мільярдами доларів. Зараз їхній сумарний капітал обраховується 49 млрд. доларів, свідчать дані результатів дослідження «Перепис мільярдерів–2013», проведеного експертами міжнародної компанії Wealth–X спільно зі швейцарським фінансовим конгломератом UBS. За кількістю доларових мільярдерів бідна держава Україна посідає 26–те місце у світі.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>