Це був геноцид

Це був геноцид

Більшість громадян країни — 66 відсотків — вважають, що Голодомор 1932–33 років був геноцидом українського народу. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг». Не утвердилися в цій думці 12% респондентів, а категорично не згодні з нею — 22%.

Зачовгана пам’ять

Зачовгана пам’ять

У райцентрі Казанка люди вийшли на вулицю, протестуючи проти чиновниці, яка дала розпорядження вимостити тротуарну дорогу меморіальними плитами. Багато хто знайшов на перевернутих плитах прізвища своїх родичів, загиблих від рук фашистів під час війни.

Ну здрастуй, Діду Морозе!

Ну здрастуй, Діду Морозе!

До кінця тижня температура почне знижуватися, і вже в четвер синоптики обіцяють перші приморозки. Як розповів на брифінгу заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, уже в ніч на п’ятницю у столиці й на більшій території України чекаємо від мінус трьох до плюс трьох градусів.

Від міліції — на той світ

Від міліції — на той світ

Після того як до нього навідалися працівники міліції, 46–річний житель села Митрофанівка Нижнєгірського району Віктор Дещинський наклав на себе руки. Чоловіка, батька чотирьох­ дітей, запідозрили у вбивстві місцевої пенсіонерки.

Бути грамотним по–українськи

Бути грамотним по–українськи

«Алло, це «Україна молода»? Вам телефонує Юрій Анатолійович із Лубен. Може, ви мені допоможете? За годину має розпочатися Диктант національної єдності, а в нас радіо вимкнули. Що робити?» — цей дзвінок, який учора пролунав у редакції, вкотре засвідчив популярність Диктанту національної єдності, започаткованого Національною радіокомпанією тринадцять років тому.

Всі статті рубрики