Аншлаг на довиборах

05.11.2013
Аншлаг на довиборах

Бадаєва (праворуч) активно рекламує на своїх заходах глава Київської ОДА Присяжнюк.

До участі в довиборах до Верховної Ради, призначених на 15 грудня, Центральна виборча комісія станом на вчорашній вечір зареєструвала в п’яти округах уже 93 кандидати.

Як стало відомо, у «проблемному» 94–му окрузі на Київщині змагатимуться «батьківщинівець» Віктор Романюк, який восени минулого року зійшовся у двобої з «регіоналкою» Тетяною Засухою, і новий кандидат від партії влади — очільник Фастівської райорганізації Партії регіонів Руслан Бадаєв. За словами кандидата від Радикальної партії на цьому ж окрузі Андрія Лозового, Бадаєв — «племінник легендарного Руслана Бадаєва, якого в 90–х зарізали в Одесі — саме того Бадаєва, який був довіреною особою Джохара Дудаєва в Україні». Від «Руського блоку» тут балотується Алла Опапій, партія «Жінки за майбутнє» висуває Тетяну Цимбалюк. Позмагатися за депутатський мандат у районі Обухова вирішив також колишній нардеп, самовисуванець Юрій Кармазін. Він уже отримав повного «клона»–однофамільця. Загалом у 94–му окрузі вже 47 (!) кандидатів.

У 132–му окрузі від об’єднаної опозиції «Батьківщина» за депутатський мандат боротиметься її попередній висуванець, гнаний владою бізнесмен–аграрник Аркадій Корнацький, та — головна несподіванка — «губернатор» Миколаївщини Микола Круглов, який був народним депутатом IV–VI скликань і входив у фракцію Партії регіонів.

В 194–му у Черкасах зареєстровані зокрема БЮТівець Микола Булатецький та самовисуванець–«регіонал» Олексій Арсенюк, у 197–му на Черкащині «Батьківщина» висунула минулорічного кандидата Леоніда Даценка.

У 223–му окрузі в Києві ЦВК зареєструвала вже 23 кандидати, серед яких — той самий «свободівець» Юрій Левченко, самовисуванці Тетяна Монтян, відомий адвокат, та екс–дружина захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка Наталія Окунська. Залишається під питанням участь у довиборах екс–голови Шевченківської райадміністрації Києва Віктора Пилипишина, який торік бився з Левченком із залученням «молодиків спортивної статури». Нині він може не дочекатися рішення суду щодо перевищення своїх службових повноважень і, відповідно, не встигнути зареєструватися в ЦВК.

Учора, 4 листопада, був останній день, коли політичні партії могли проводити з’їзди щодо висування кандидатів у депутати. Загалом реєстрація кандидатів триває до 19 листопада.