РАХУНКОВА ПАЛАТА

01.11.2013

1,2 трлн. доларів

збитків зазнала Куба за 52 роки економічної блокади. Генасамблея ООН укотре запропонувала підтримати резолюції за скасування блокади, проте, як і раніше, відмовилися підтримати це рішення дві країни з двохсот — США та Ізраїль.

20 млн. євро

коштуватиме спорудження в німецькому місті Касселі нового музею братів Грімм, пише «Німецька хвиля». У конкурсі на реалізацію проекту брали участь 270 компаній. За планами, музей прийме відвідувачів у 2015 році.

14,369 млн. гривень

такий рівень своїх доходів за минулий рік задекларував «найновіший» депутат ВР Вадим Новінський (Партія регіонів). Таким чином пан Новінський є найбагатшим депутатом у країні.

8 млн. гривень

приблизно в таку суму обійдеться бюджету столиці відзначення 70–річчя визволення Києва від німецько–фашистських загарбників. У цю суму входять і додаткові виплати ветеранам, повідомив голова КМДА Олександр Попов.

5,19 млн. гривень

витрачено цьогоріч iз бюджету на утримання автопарку Кабінету Міністрів України, підрахував сайт «Наші гроші», вивчивши інформацію «Вісника держзакупівель».

255 доларів

або максимум 265 — такою є справедлива ціна за тонну кубометрів російського газу, наполягає міністр палива та енергетики Едуард Ставицький. Зараз же Україна платить близько 410 доларів за тонну куб. метрів.

49,8% українців

користуються інтернетом, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. Зростання кількості користувачів відбувається швидше, ніж це прогнозувалося раніше.

21% автомобілістів

обирають машини білого кольору. Проаналізувавши продажі в США, американська компанія PPG Industries з’ясувала, що білі автівки цьогоріч були найбільш запитаними. Далі йдуть чорні (їх уподобали 19% автовласників) та сірі (17%).

12 томів

повного зібрання творів Тараса Шевченка нарешті буде видано до 200–річчя поета. Про це було повідомлено на засіданні Громадської гуманітарної ради при Президенті України. До друку залишилося підготувати лише два — 8–й i 12–й томи.

9 депутатів

України користуються київським метро на пільгових умовах. Загалом КП «Київський метрополітен» нарахував 41 категорію пільговиків. Із них найчисленніша — ветерани праці (113998 осіб) та пенсіонери (86 011).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>