Скромний ПРАЙс

25.10.2013
Скромний ПРАЙс

Шон О’Прай.

Моделінг — відверто жіноча професія. Адже хоч манекенників–чоловіків у цьому бізнесі чимало, і деякі з них вельми успішні, їх імена широкому загалу невідомі. На відміну від супермоделей–жінок, які й популярніші, і заробляють значно більше. Такий висновок випливає з останнього рейтингу журналу «Форбс», який цього разу вирішив вирахувати найдорожчих у світі моделей серед хлопців.

Для порівняння: якщо топ–10 манекенниць за минулий рік на всіх заробили 83 мільйони доларів, то десятка найуспішніших манекенників задовольнилася на порядок меншим доходом — усього 8 мільйонів.

Перше місце і звання найбільш високооплачуваної моделі серед чоловіків утримує 24–річний американець Шон О’Прай. Завдяки контрактам із Giorgio Armani, Versace, H&M, Hugo Boss, Salvatore Ferragamo тощо і зйомкам у кліпі Мадонни блакитноокий брюнет заробив за рік 1,5 мільйона доларів. До Жизель Бюндхен, яка з 42 мільйонами очолила відповідний рейтинг серед жінок, йому ще працювати й працювати.

«Срібло» дісталося 33–річному англійцю Девіду Ганді, який заробив свої 1,4 мільйона не лише моделінгом: він веде колонки про моду в британських версіях журналів Vogue та GQ і розробив власну програму фітнес–тренувань.

Володар «бронзової медалі», канадець Саймон Нессман, заробив 1,1 мільйона доларів. А от решта учасників топ–10 найуспішніших не змогли дотягти навіть до одного «лимона». Схоже, недарма чоловіки–моделі скаржаться, що для них іще не вигадали таких високобюджетних шоу, як «Вікторіяз сікрет»...