А леви не мерзнуть

А леви не мерзнуть

Столичний зоопарк починає потроху переводити у зимові вольєри тварин, яким наші суворі зими протипоказані. Загалом, як розповів «УМ» начальник відділу зв’язків із громадськістю Анжеліка Комарова, на календар не орієнтуються, адже температура не завжди відповідає порі року. Тому сезонне переведення звірів у криті вольєри відбувається, так би мовити, в персональному порядку.

НепРОШЕНі гості

НепРОШЕНі гості

«Солодка» війна, яка триває між Росією і Україною останні три місяці, наближається до завершення. Принаймні на це розраховують представники кондитерської корпорації Roshen, які запросили російських спеціалістів на власні очі переконатися, що їхня продукція відповідає світовим стандартам якості.

Де у нас ростуть банани?

Де у нас ростуть банани?

Борщагівка, звісно, — не Еквадор, але там цієї осені дозріли банани. Скоро ми навіть зможемо відмовитись від імпорту. А навіщо нам індійський і бразильський фрукт, якщо невдовзі на кожного киянина стане по вітчизняному борщагівському банану?.. Нісенітниця? Ні, цілком реальна можливість.

Альтернативна Київрада

Альтернативна Київрада

Учора на сходах біля столичної мерії з’явилася імпровізована трибуна з написом «Справжня Київрада». Активісти Єгор Соболєв та Ігор Луценко закликали громадян збиратися тут кожного разу напередодні засідань діючої Київради (нагадаємо, що її термін сплив у червні цього року, але суд продовжив повноваження депутатів) і самостійно вирішувати нагальні питання столиці.

За рибу заплачу життям?

За рибу заплачу життям?

На Азовському морі — знову НП. Рятувальники не можуть знайти зниклих рибалок. Двоє чоловіків із села Рибацького Першотравневого району, що на Донеччині, вийшли в бурхливе море в районі Маріуполя. На «мобільний» контакт iз родичами востаннє виходили в неділю ввечері.

Наука про Україну

Наука про Україну

Учора в колонній залі столичної мерії урочисто відкрили VIII Міжнародний конгрес україністів. Цьогоріч його приурочено до 200–ліття Тараса Шевченка, отож більшість із понад 500 його учасників із різних країн у своїх доповідях висвітлюватимуть різноманітні аспекти шевченкознавства.

Віддайте зарплату! Та ще й з відсотками

Віддайте зарплату! Та ще й з відсотками

Відтепер працедавці, які затримують виплату зар­платнi, мають не лише повернути робітникам зароблене, незважаючи на термiн давностi боргу, а ще й сплатити компенсацiю. Про це йдеться у рішенні Конституційного Суду, оприлюдненому вчора у відповідь на звернення громадянина Юрія Дзьоби.

Всі статті рубрики