Забужчин «Ангел»

Забужчин «Ангел»

Чек на 150 тисяч злотих (це трохи бiльше нiж 40 тисяч гривень) та статуетку престижної польської літературної премії Angelus отримала днями Оксана Забужко за роман «Музей покинутих секретів». В Україні «Музей...» вийшов друком у 2010 році, а до Польщі, враховуючи тривалість перекладу, дістався за неповні два роки.

Знову, бабо, твоє літо

Знову, бабо, твоє літо

Ще сьогодні в деяких регіонах буде доволі холодно, а вночі на півночі та заході навіть легкі приморозки — до мінус одного градуса. Але впродовж дня температура стрімко зростатиме, відтак нам знову «світить» «бабине літо».

Пiдемо на «Немо»

Пiдемо на «Немо»

Уже півроку триває запекла боротьба між екологами та адміністрацією київського дельфінарію, який екологи називають хлорованою в’язницею і вимагають перевезти морських тварин у більш природні умови. Після півторамісячного затишшя громадські активісти знову взялися відстоювати права тварин, яких тримають у неволі.

За крок до самогубства

За крок до самогубства

Один з українських моряків, старший механік судна Seaman Guard Ohio, яке затримали правоохоронці Індії, пробував накласти на себе руки. Це вже друга спроба суїциду. Вперше чоловік хотів повіситися на щоглі судна, а тепер повторив спробу вже у в’язниці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пiдкоп пiд метро?

Пiдкоп пiд метро?

Близько півтори сотні людей, які називали себе співробітниками метрополітену, провели мітинг біля столичної міськдержадміністрації з вимогою не звільняти діючого директора КП «Київський» метрополітен» Володимира Федоренка і не підвищувати ціни на проїзд у столичному метро.

«Ювілейний» погром

«Ювілейний» погром

На малій батьківщині Тараса Шевченка — у селі Моринці Звенигородського району — розвалили хату чумака. Ще у 1964 році, з нагоди 150–річного ювілею Кобзаря, виникла ідея створити хату–музей з інтер’єром часів Шевченка, де б зберігалися зразки чумацького знаряддя, народного мистецтва, одягу, речей домашнього вжитку першої половини ХІХ століття.

Всі статті рубрики