НОВИНИ ПЛЮС

15.10.2013

5 років — за загибель журналіста в Палаці спорту

Печерський райсуд Києва засудив працівника Палацу спорту, з вини якого у листопаді 2012 року загинув спортивний журналіст Юрій Данилов, до п’яти років позбавлення волі. Утім винуватцю смерті журналіста суд встановив випробувальний період — 2 роки. Як повідомляє прес–служба прокуратури Києва, встановлено, що начальник відділу підготовки заходів Палацу спорту грубо порушив інструкції з дотримання безпеки при виконанні демонтажних робіт, що й стало причиною нещасного випадку. Не пересвідчившись у відсутності в залі сторонніх людей, начальник відділу наказав підлеглим розпочати встановлення сцени для концерту. Під час демонтажу обладнання утворився технологічний отвір шириною близько метра — саме в цю яму впав журналіст і загинув на місці.

Трагічний випадок стався 11 листопада 2012 року після закінчення хокейного матчу Україна—Польща, який висвітлював журналіст Данилов.

В автопригоді у Росії загинули троє українців

Дивна автопригода сталася на території Тверської області Росії: у суботу старий «газик», в якому перебувало п’ятеро громадян України, в’їхав прямісінько в озеро й затонув. Троє українців загинули. Двом пасажирам пощастило вибратися з води. За повідомленням посольства України в РФ, принаймні станом на вчора причини та обставини інциденту ще не були з’ясовані.

Києву нікуди розширюватися

Вільних для будівництва житла територій у Києві вистачить ще максимум на 3—5 років, відтак девелоперам доведеться освоювати промислові райони і території із застарілим житловим фондом. Про це заявив начальник комунальної організації «Інститут Генерального плану м. Києва» Сергій Броневицький. Величезним резервом для забудовників директор Інституту Генплану Києва назвав території, нині зайняті «хрущовками». Науковець вважає однак, що для реалізації таких проектів необхідно внести зміни до законодавства і скасувати обов’язкову згоду всіх 100% мешканців будинку для відселення. «Згода всіх 100 відсотків власників житла — це неможливо, це утопія, і в жодній країні світу такої норми немає, — цитує УНІАН пана Броневицького. — Ми повинні визначити розумну норму згоди мешканців. Наприклад, 70 відсотків згодних — і будинок відселяється, або 60 відсотків...».

В Індії затримали судно з українцями

Індійська берегова охорона в ніч на 12 жовтня 2013 р. затримала судно Seaman Guard Ohio зі зброєю на борту, яке належить агентству Seaman Guard Inc (США). Екіпаж судна — 10 моряків: два українці і вісiм індусів. Крім того, на борту також перебували 25 охоронців, серед яких був один громадянин України. Згідно з повідомленнями індійської влади, у людей на судні необхідних документів на перевезення вогнепальної зброї не було.

Як розповів «УМ» речник МЗС Євген Перебийніс, «судно з українськими моряками надає послуги з охорони від піратів, тому вони мали зброю на борту. Індійські правоохоронці вирішили перевірити наявність відповідних документів. Якщо власник корабля їх надасть, ніхто не затримуватиме судно». За словами пана Євгена, МЗС України подало офіційні запити до індійських правоохоронців iз проханням надавати інформацію про перебіг цієї справи.

Генплан столиці — на 500 мільярдів

Для того щоб реалізувати проекти, закладені в Генеральний план розвитку Києва на найближчі 15—20 років, з казни міста слід виділити 500 млрд. гривень. Таку суму назвав на вчорашній прес–конференції директор Інституту Генплану Києва Сергій Броневицький.

Гендерну рівність — у депутатський корпус

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується встановити «гендерні» норми для виборчих списків усіх партій на виборах різних рівнів. Проект, поданий народними обранцями від «Батьківщини» та «УДАРу», пропонує вносити у партійні виборчі списки не більше 70% чоловіків. У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що, з огляду на можливість підписання Угоди про асоційоване членство з ЄС, Україні потрібно активізувати зусилля для того, аби виконати міжнародні зобов’язання щодо стану демократії та гендерної рівності.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>