РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.10.2013

9,731 млрд. людей

житиме на Землі до 2050 року, підрахували вчені з французького Національного інституту демографічних досліджень, сповіщає ТСН. Найбільш густонаселеною буде Азія (понад 5,2 млрд.осіб). Зараз на планеті нараховують 7,141 млрд. людей.

2,5 млрд. доларів

переказали в Україну за вісім місяців року наші заробітчани, які працюють за кордоном. Як сповіщає Нацбанк України, найбільше грошей перерахували українці, які працюють у Росії, — 1,186 млрд. доларiв, друге місце — за заробітчанами зі США (307,1 млн. дол.)

1,5 млрд. м3 газу

імпортувала Україна з Європи впродовж нинішнього року, повідомляє «Інтерфакс». Домовленості про поставку блакитного палива укладено з німецькою компанією RWE Supply&Trading GmbH у листопаді 2012 р. Газ надходить через газогони Польщі та Угорщини.

 

166 млн. доларів

заробив за минулий сезон футбольний клуб «Шахтар», повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуцi» гендиректор донецького ФК Сергій Палкін.

45 млн. євро

планує виділити ЄС в 2013—2014 роках на підтримку економічних реформ в Україні, якщо в листопаді нашій країні вдасться підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом, повідомив глава представництва ЄС у Києві Ян Томбінський.


40 млн.
гривень

на реконструкцію будинку музею Тараса Шевченка у столиці виділила Київрада з огляду на 200–річний ювілей Кобзаря, який країна відзначатиме у 2014 році.

5,8 млн. дал

становить цьогоріч об’єм вироблених в Україні тихих вин, що на 6% менше, ніж за відповідний період минулого року. Асоціація виноробів країни закликала уряд відновити дотації галузі.

1,5 млн. гектарів

не буде засіяно озимими через дощі. Це 20% від запланованих площ, каже міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. Також скоротиться експорт зернових — з очікуваних 2,8 млн. тонн до 2,2 млн. тонн через знищення дощами кукурудзи.

3 тис. дерев

та 9 тисяч кущів буде виса­джено в Києві під час місячника з благоустрою, який триватиме до 31 жовтня. Про такі плани столичної влади повідомила прес–служба КМДА.

1170 сиріт

було всиновлено в Україні впродовж року, повідомляє Держкомстат, наголошуючи, що громадяни України взяли на виховання вшестеро більше сиріт, ніж іноземці.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>