Закритий доступ

01.10.2013

Влада у столиці виявилася нічим не кращою і не розумнішою за «князьків» на місцях. Тут так само схарапуджено поставилися до публічного показу документального фільму, де згадується історія зміни власника резиденції «Межигір’я». Було і «замінування», і димова шашка, і міліція, та ще й підсадні бомжі.

Минулої п’ятниці на перегляд альманаху «Відкритий доступ» до кінотеатру «Кінопанорама» замість запрошених працівників адміністрації Президента прибула організована група людей, що за всіма ознаками нагадувала безхатченків. Власне, вони мали навіть беджі «журналістів» «Бомж–ТВ». Чоловіки, що прийшли в супроводі двох «беркутівців», були нетверезі, пили горілку, закушували, кричали та палили просто в залі. «Бомжі–журналісти» повідомили, що хочуть подивитися «гарне кіно про любов», і почали скандувати: «Кі–но!». При цьому справжніх глядачів у залі було зовсім небагато.

Коли на виклик організаторів показу прибули міліціонери, хтось із присутніх кинув димові шашки, а через годину до кінотеатру під’їхала вибухотехнічна лабораторія — до правоохоронців надійшов дзвінок про замінування, і вони зупинили сеанс. Кияни змогли подивитися лише чотири новели «Відкритого доступу» з п’яти.

«За зривом київського показу фільму «Відкритий доступ» стоять «орли Захарченка». Слово «Межигір’я» викликає істерику у влади. Координатор п’ятничних подій на місці — співробітник Управління боротьби з організованою злочинністю київської міліції Андрій Лапко», — повідомив у своєму «Фейсбуці» журналіст «Української правди» Сергій Лещенко, причетний до створення альманаху. За словами Лещенка, саме Лапко «дружньо спілкувався зі зловмисником, який кинув димову шашку, а потім виривав камери у журналістів, які це знімали». Водночас столичне ГУ МВС відхрестилося від своєї ролі в провокаціях.