«Наша Україна» та Ірина

01.10.2013

Прес–секретар Президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова стала головою політради партії «Наша Україна». Пропозицію президії одностайно підтримали 46 присутніх із 68 членів політичної ради.

«Обрання голови політради було очікуваним і необхідним з юридичної точки зору, тим більше коли йдеться про завдання партії на найближчу перспективу — в контексті президентських виборів і чергових парламентських виборів, — сказав у коментарі «УМ» член президії «НУ», екс–міністр юстиції Микола Оніщук. — Особливості політичної діяльності зараз полягають у тому, що основні ресурси і досвід мають бути в медійно–інформаційному компоненті. Не секрет, що ефективність впливу на маси значною мірою пов’язана зі ЗМІ, з умінням бути присутнім у цій сфері. А Ірина Ванникова, як відомо, є фахівцем у цій сфері. Також треба мати на увазі, що Ванникова, по суті, вже три роки працює у складі керівних органів партії, а відтак набула необхідного досвіду в партійній роботі».

Донедавна цю посаду голови політради «НУ» обіймав колишній мер Івано–Франківська Зіновій Шкутяк. «Він був заступником голови партії і після виключення з неї Бондарчука виконував обов’язки голови політради, але оскільки Шкутяк живе в Івано–Франківську і в Києві жити не збирається — керувати партією з Івано–Франківська практично не можливо, — пояснив у коментарі «УМ» голова Львівської парторганізації «Нашої України» Олексій Луців. — Шкутяк сам просився на це. Партія подякувала й високо оцінила його роботу».

«Ми повинні активно брати участь у політичному житті країни. Зараз Україна переживає відповідальний момент — підготовку до підписання Угоди про асоціацію. Європейська інтеграція завжди була нашою провідною метою. Ми повинні зробити все, щоб угода була підписана, а європейські цінності отримали підтримку широких кіл громадськості України», — сказала Ірина Ванникова. За її словами, на даний момент партії необхідно оновити свою програму, врахувати попередні помилки та розробити більш ефективний механізм для активного діалогу з громадськістю.

Під час зібрання партійців у Києві лідер «Нашої України» Віктор Ющенко виклав свій погляд на загальнополітичну ситуацію в Україні та окреслив коло завдань, які стоять перед партією. Він закликав владу й опозицію до великого перемир’я — припинити політичні інтриги та взаємні звинувачення, притримати політичні амбіції й консолідувати зусилля напередодні Вільнюського саміту.