РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.09.2013

45 млн. гривень

витратить Міністерство закордонних справ України на проведення міністерського засідання Ради міністрів ОБСЄ в Києві, на якому мiнiстр закордонних справ Леонід Кожара востаннє поголовує. Про це повідомляє «Вісник державних закупівель».

20 млн. гривень

незаконно вивели з рахунків підприємства ПАТ «Київпроект» його екс–керівники. Встановлено, що впродовж 2011—2012 років посадовці акціонерного товариства, діючи в інтересах третіх осіб, скуповували за завищеною вартістю акції підприємств, які фактично не проводили ніякої діяльності та мали ознаки фіктивності.

1,5 млн. тонн

становить експорт пшениці з України в серпні 2013–го. Це новий рекордний показник. «За два місяці з початку маркетингового періоду обсяги експорту зерна збільшилися на 28% і становлять майже 4 млн. тонн. Кабмiн поставив завдання створити максимально сприятливі умови для безперешкодного переміщення зернових як за допомогою оптимізації логістичних витрат, так і шляхом відмови від надуманих довідок та погоджень», — заявив Азаров.

70 тис. робочих

місць щорічно створюватимуть завдяки реалізації Закону «Про зайнятість населення». Представник Держслужби зайнятості Марина Лазебна під час прес–конференції заявила, що кількість нових робочих місць зростатиме на 60—70 тисяч і що всі планові показники на поточний рік виконають.

14 тисяч повідомлень

про крадіжку мобільних телефонів надійшли в столичну міліцію у період iз 1 січня по 1 вересня 2013 року. Загальна кількість розкритих випадків, пов’язаних iз крадіжками мобільних телефонів, у порівнянні з кількістю зареєстрованих заяв близько 30 відсотків.

525 кг конопель

виявили та вилучили правоохоронці Полтавщини в ході проведення санкціонованого обшуку домогосподарства місцевого «селекціонера–любителя». В будинку знайшли 470 сухих стебел рослин конопель та дві трилітрові скляні банки з насінням конопель «нового врожаю».

19% скорочення

сягнули обсяги взаємного товарообігу між Україною і Росією за вiсiм місяців 2013 року. Таку цифру озвучили під час зустрічі Прем’єр–міністр України Микола Азаров і прем’єр–міністр Росії Дмитро Медведєв в Астані, повiдомляє прес–служба Кабміну.

12 осіб,

з них 2 дитини, врятували пiдроздiли ДСНС у Вiнницi під час гасіння пожежі. Всього евакуювали з під’їзду 32 людини. Вогонь знищив складові приміщення з 3–го по 9–й поверх. Загиблих i травмованих немає.

6 артилерійських снарядів

калібру 152 мм часів Другої свiтової війни було виявлено у водоймі в Харківській області. Боєприпаси знайшли за допомогою дайвера на глибині двох метрiв у Червонооскільському водосховищі Борівського району.

4 місяці

замість шести — таким планує зробити максимальний термін перебування безробітних на обліку Державна служба зайнятості. Країна має поступово переходити на європейські стандарти у цій сфері, де термін перебування безробітного на обліку становить не більше 3 місяців.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>