«Мауглі» з–під Києва

26.09.2013
«Мауглі» з–під Києва

Лісова схованка багатодітної сім’ї.

Не встигла Україна оговтатись від новини про Львівських «мауглі», як виявилося, що це лише квіточки порівняно зі столичними безхатченками. Як повідомляє Світлана Коломієць, речник Бориспільського міськвідділу міліції в Київській області, до них зателефонував грибник, житель села Мала Олександрівка, та повідомив, що під час «тихого полювання» зустрів двох діток.

«Чоловік збирав гриби i раптом побачив самотнього хлопчика. Він запитав, як його звуть i де його батьки. Дитина відповіла, що йому чотири роки, а живуть вони тут, у лісі. До них вийшла ще дівчинка, яка несла дрова, вона сказала, що їй шість років і мама від них пішла, а вони живуть у наметі разом із батьком, скільки себе пам’ятають», — йдеться в повідомленні МВС.

Чоловік одразу зателефонував до міліції. На місце події виїхала слідчо–оперативна група, яка виявила в саморобному «шалаші» ще двох хлопчиків трьох та дев’яти років разом із батьком.

Як повідомив батько, його звуть Володимир і йому 55 років. Кілька років тому він приїхав iз Хмельницької області й у нього вкрали паспорт, після чого він разом зі своєю дружиною та старшим сином вирішили жити в лісі. Чоловік самостійно побудував шалаш, який обтягнув поліетиленовою плівкою, зробив саморобну пічку для приготування їжі та опалення. Він розповiв, що самостійно приймав пологи у жінки. Дружина, до речi, пiшла вiд нього близько року тому. Пiсля чого він сам опікується чотирма дітьми.

На життя сім’я заробляла дарами лісу. Збирала та продавала гриби, ягоди. Батько сушив листя, яке потім продавав для оздоблення квіткових букетів. За літній період родина заробляла гроші, які відкладала для купівлі продуктів узимку. Воду вони набирали в найближчій залiзничнiй станції. По хліб та іншi продукти харчування чоловік їздив до Києва або найближчого села.

Нині дітей направлено до реабілітаційного центру Київської області. Там їх оглянули лікарі, які визначили, що стан здоров’я задовільний, iз ними працюють психологи. Далі долею маленьких «мауглі» опікуватимуться соціальні служби у справах дітей.

Як розповів «УМ» речник київської обласної міліції Микола Жукович, правоохоронці зараз встановлюють особу батька та місцезнаходження матері. «Скільки років вони прожили в лісі, достеменно не відомо, але ми з’ясовуємо, — каже пан Микола. — Одне сказати можемо точно: в ту халабуду ця сім’я більше не повернеться. Як мінімум діти будуть забезпечені дахом над головою та постійною опікою. Щодо чоловіка, то, швидше за все, йому знайдуть житло. Це не така вже й проблема. Люди роками чекають на житло тільки тому, що хочуть отримати нормальну квартиру в Києві. А от у селах Київської області багато будинків порожні — йди, домовляйся з сільрадою та спокійно живи собі».

За словами Миколи Жуковича, є варіант, що чоловік зможе повернути собі дітей. «Якщо доведуть, що це його діти, а він, у свою чергу, облаштує нормальне житло та знайде роботу, то навряд чи в нього будуть проблеми з тим, щоб забрати дітей назад. Єдине, що цю зиму малечі доведеться побути під наглядом соцпрацівників. Ті хочуть вивести дітей «у люди», аби ті поспілкувалися з однолітками та взагалі побачили світ».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>