НОВИНИ ПЛЮС

19.09.2013

Нові призначення в Партії регіонів

Андрій Клюєв та Борис Колесніков обрані заступниками голови Партії регіонів. Як повідомляють джерела «Української правди», таке рішення ухвалили вчора на засіданні політради ПР у кінозалі Верховної Ради.

Також секретаря Радбезу Клюєва обрано заступником як керівника виборчого штабу Віктора Януковича на виборах 2015 року.

Формальним головою ПР є Микола Азаров, його першим заступником залишається спікер ВР Володимир Рибак, заступниками — Олександр Єфремов, Дмитро Шенцев, Леонід Кожара, Сергій Тігіпко. Колесніков обраний «замом» замість Володимира Демидка, якого увільнили від цих обов’язків.

Кличко на виборах–2015

Лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко запевнив, що немає юридичних підстав, аби не допустити його до участі у президентській кампанії–2015. Кличко спростував інформацію про те, нібито він не проживає в Україні останні 10 років.

«Я постійно проживаю в Україні, я є громадянином України, але спорт — глобальний, і ви розумієте, що для того, аби тренуватися, необхідно виїжджати час від часу», — сказав боксер і політик у розмові з журналістами в парламенті. «Я переконаний, що всі ці інсинуації спрямовані лише на те, щоб Кличко у жодному разі не балотувався на президентську посаду», — підкреслив він.

Кличко також додав, що ще не ухвалив рішення про участь у виборах і зробить це «після обговорення з громадськістю».

Розслідування побиття опозиційної депутатки

«Регіонал» Євген Балицький виступає за створення парламентської комісії Р для розслідування побиття депутата з «Батьківщини» Ольги Сікори й покарання охоронця Прем’єра Миколи Азарова. «Я за те, щоб створили комісію, розслідували й покарали людей, які так вчинили з Ольгою. Я буду за це голосувати, — сказав Балицький в ефірі «5–го каналу». — Я вважаю, що міліція повинна розслідувати, знайти винних і показово хоча б один раз розібратися. Ні в якому суспільстві не вітається таке грубе ставлення до жінки. Це хамство. Гоблінів вистачає скрізь. У будь–якій системі є люди, які туди потрапили випадково».

Раніше фракція «Батьківщина» звернулася до Генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою розслідувати побиття Ольги Сікори охоронцем глави уряду в Івано–Франківську. «Бодігард» Азарова не пропускав народного депутата на зустріч Прем’єра з працівниками заводу «Карпатнафтохім», отримав від БЮТівки ляпаса й відповів значно жорсткіше.