Іноземна література — українською

19.09.2013
Іноземна література — українською

Костянтин Родик, Дмитро Дроздовський, голова правління Творчої спілки перекладачів та письменників Неля Ваховська, Володимир Єрмоленко. (Галини Родіної.)

У рамцях міжнародного проекту Book Platform здійснено перше дослідження перекладів літератури з іноземних мов українською, яке кілька днів тому було представлено на Форумі видавців у Львові. Презентація викликала інтерес видавців та перекладачів не лише заявленою проблематикою, що не розглядалася у контексті розвитку українського книжкового ринку за 20 років незалежності, а й складом репрезентантів. Головними дискусантами були науковці двох академічних інститутів: Євген Бистрицький та Володимир Єрмоленко представляли Інститут філософії; Дмитро Дроздовський та Костянтин Родик — Інститут літератури.

Президент Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року» К. Родик — автор дослідження «Переклади літератури з іноземних мов українською мовою», яке повністю опубліковано на сайті www.bookplatform.org , а у друкованій версії — в останньому числі журналу іноземної літератури «Всесвіт». Головний редактор цього часопису Д. Дроздовський виступив на презентації в ролі офіційного коментатора роботи. Скорочений варіант його виступу пропонуємо вашій увазі.