Інколи краще спiвати...

10.09.2013

Усього один необачний коментар у «Фейсбуці» може коштувати кар’єри солістцi Національної опери Катеринi Абдуллінiй. Громадськість шокувала заява співачки, яку вона розмістила в темі «чи треба українцям українська мова?»: «Віддала дитину в російську гімназію і ще жодного разу не пошкодувала. Всі предмети викладаються російською, все гранично ясно і зрозуміло. Контингент батьків і дітей різко відрізняється від бидлячого з українських шкіл. Я рада, що моя дочка навчається серед морально здорових дітей, а не серед бидла».

Незважаючи на те, що вже наступного дня пані Абдулліна видалила і коментар, і профіль iз соцмережі, його встигли побачити і прочитати всі кому треба. Обурення людей iз нуля піднялося майже до критичної межі, що вже вилилося в численні проблеми для жінки.

На роботі її вже «просять». Артисти Національної опери відмовляються виходити на сцену разом iз нею, а директор опери відверто заявив українським телеканалам, що таким чином співачка «поставила крапку» у своїй кар’єрі.

Більше того, не залишилось осторонь і Міністерство культури, яке зажадало публічного вибачення солістки опери. «Дуже прикро, що у сфері культури працює людина з таким низьким особистим рівнем культури. Солістка Національної опери, яка мала б бути носієм духовності та національного культурного багатства, натомість постала перед громадськістю як аморальна, нетолерантна особа. Ми вимагаємо публічного вибачення від К. Абдулліної. Вона має публічно перепросити не лише в учнів і освітян україномовних шкіл, а й у всіх громадян України, оскільки своєю заявою образила все суспільство», — йдеться у заяві прес–служби Міністерства культури.

Більш радикально налаштовані депутати «Свободи». Вони вимагають притягти солістку Національної опери України Катерину Абдулліну до кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі і поширення українофобських висловлювань.

Відповідне звернення за підписом Ігоря Мірошниченка, Андрія Мохника, Ірини Фаріон та Олександра Мирного направлено головам СБУ і МВС, генеральному прокурору і міністру культури. Депутати просять зобов’язати солістку опери публічно вибачитися перед українським народом. «Такі висловлювання солістки Національної опери нас обурюють, але не дивують. Чого ще чекати в країнi, де антинародна влада, а міністр освіти — відвертий українофоб? — каже «УМ» народний депутат від «Свободи» Ігор Мірошниченко. — І хоча ми не плекаємо великих надій, що Абдулліну дійсно притягнуть до відповідальності, всі підстави для цього є. Тому ми й підписали подібне звернення до всіх інстанцій».

Але далі всіх пішли активісти Братства Корчинського. «Сьогодні невідомі активісти Братства закидали майонезом оперну співачку Катерину Абдулліну, яка назвала українську школу «бидлячою», а українських дітей «бидлом». Інцидент стався, коли співачка давала інтерв’ю біля Національної опери», — йдеться в заяві руху. Це сталося якраз під час того, як пані Абдулліна давала інтерв’ю одному з українських телеканалів. Співачка вже написала заяву в міліцію за цим інцидентом.

Також вона встигла вибачитися перед громадськістю через той же «Фейсбук»: «Цей коментар повністю сфабрикований, мене підставили. Таких висловлювань я не робила. Можу тільки сказати, що якщо це написано від мого імені, то я повинна ви­бачитися, і я прошу вибачення у тих, хто образився». Жінка наголошує, що коментар вона не писала, а зробили це її недруги, можливо, навіть колишній чоловік, який таким чином помстився.

Але багато хто сумнівається в її щирості. «Будь–яке вибачення нічого не варте без покарання за буквою закону, — переконаний пан Мірошниченко. — Всі мають розуміти, що в Україні українофобські висловлювання неприпустимi».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>