Кольорове навчання

05.09.2013
Кольорове навчання

Шкільну їдальню тепер прикрашає петриківський розпис.

Новий навчальний рік для учнів ліцею №10, що в Марганці на Дніпропетровщині, почався творчо та незвичайно. Ті, хто переступив поріг школи, були здивовані перш за все її зовнішнім виглядом: стіни рідної альма–матер «вбралися» в усі кольори веселки. Усі три поверхи ліцею заграли червоним, жовтим, помаранчевим, зеленим, фіолетовим, рожевим, синім кольорами. А бокову стіну будівлі прикрашає картина, намальована у традиційному петриківському стилі. Тож відтепер учні зможуть черпати натхнення у прямому сенсі зі стін школи. Дирекція закладу сподівається, що така різнобарвна квіткова палітра стимулюватиме творчий розвиток школярів, додаватиме оптимізму та позитиву.

Важко навіть уявити копітку роботу малярів, які за два тижні змогли прикрасити фасад ліцею площею 400 квадратних метрів. На створення нового «вбрання» для школи витратили більше 40 літрів фарби, а втілила цю ідею в життя одна з відомих українських лакофарбових марок.

Ліцей виглядає дійсно казково та оригінально. На думку психологів, це не просто красиво, а й дуже корисно для дитячої психіки. Адже сірі стіни часто пригнічують школярів, у них зникає бажання вчитися, можливі навіть депресії. А колір впливає на поведінку, настрій, підсвідомість людини. Відтепер, мабуть, жоден учень цієї школи не зможе сказати, що шкільне життя — це сірі будні та нудні заняття.