НОВИНИ ПЛЮС

03.09.2013

Планшети в кожен клас!

Президент України Віктор Янукович привітав школярів та вчителів з початком нового навчального року та розповів про реалізацію програми «Відкритий світ», яка спрямована на забезпечення шкіл сучасними технологіями. «Вже в 2015 році в усіх школах буде доступ до широкосмугового інтернету, вони будуть забезпечені планшетами. І Україна опиниться серед тих країн, які сьогодні йдуть попереду», — сказав Президент. Також у планах української влади — розширення мережі національних навчальних закладів, спрямованих на підготовку фахівців з інформаційних технологій.

Страйк на колесах

Столичні «маршруточники» обіцяють масовий страйк. Київська влада не провела конкурс для автоперевізників, і найближчим часом вони можуть просто зупинитися, оскільки тепер їхня праця — поза законом.

КМДА має намір замінити «маршрутки» комфортабельними великими автобусами. Щоправда, поки достатньої кількості «альтернативних» машин немає. Але й узаконювати приватних перевізників у владі не збираються. Перший заступник директора Департаменту транспорту Іван Шпильовий пояснив це неготовністю документiв. Самі ж перевізники кажуть, що влада їх обдурила.

Втекли не одягнутi

Активістки Femen залишили Україну в п’ятницю після того, як були викликані на допит. Як повідомляє прес–служба руху, 30 серпня активістки Femen Яна Жданова, Анна Гуцол та Олександра Шевченко були викликані слідчим на допит, «що означало: активістки будуть переведені зі статусу «підозрюваних» у статус «обвинувачених».

«Побоюючись за своє життя і свободу, активістки здійснили втечу з України до Європи з метою продовжувати Femen діяльність», — йдеться у повідомленні. Там підкреслюється, що «навіть подібні репресії не зупинять активну діяльність руху в Україні, Росії та інших диктаторських державах».

Прес–служба заявляє, що, починаючи з липня 2013 року, українські члени міжнародного руху Femen систематично піддавалися переслідуванням, жорстоким побиттям, викраденням і неодноразово отримували на свою адресу погрози.

Сім років за ведмедика

Апеляційний суд Полтавської області 30 серпня залишив у силі рішення райсуду Миргорода, яким мешканця області засуджено до 7 років в’язниці за спробу переслати поштою начиненого марихуаною плюшевого ведмедика. Про це повідомляє прес–група Служби безпеки України в Полтавській області.

Відповідно до повідомлення, контрабандист сховав у дитячій іграшці 1,6 кг марихуани. Зокрема, 46–річний житель Миргорода самостійно виготовив наркотик і намагався налагодити його збут у Росії за допомогою міжнародного пересилання замовникові поштою.

Співробітники СБУ затримали контрабандиста «на гарячому» у лютому 2012 року. У гаражі затриманого знайшли поліетиленові пакети з канабісом, загальна вартість вилучених наркотиків на «чорному ринку» становить понад 100 тисяч гривень.

Пити і писати листи стане дорожче

В Україні підвищили тарифи на низку послуг поштового зв’язку в середньому на 15%. Так, розмір змін тарифів на пересилання посилок без оголошеної цінності в межах області і в межах України становить у середньому 15% (за посилку та за кожний кілограм).

Водночас не будуть змінені тарифи на пересилання в межах України листів та поштових карток і бандеролей масою до 2 кг, у тому числі замовних, і тарифи на пересилання в інші держави секограм, листів, поштових карток вагою понад 50 г і простих бандеролей.

Також вводять нові акцизні марки для алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Як повідомляє Міністерство доходів і зборів України, це призведе до подорожчання пляшки алкогольного напою в середньому на 0,167 грн., а однієї пачки сигарет на 0,087 грн. Наголошується, що марки акцизного податку нового зразка матимуть графічний захисний елемент, а також фонові сітки (для алкоголю — не менше, ніж чотири, для сигарет — три), які не дадуть змоги зловмисникам підробляти акцизні марки. Ціна на нові марки з початку осені зросте: на алкогольні напої — до 0,27 грн. за штуку, а для сигарет — на 0,142 грн. за штуку.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>